- Fina Malinić
- 170 min
- 6-8 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Ako pripremate ručak za više ljudi, gulaš je uvijek dobar izbor. Također, ako imate vremena, svakako kuhajte ovaj fini gulaš na laganoj vatri barem dva sata, jer će meso biti savršeno sočno i mekano.
Janjeći gulaš
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti janjeći gulaš.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, 4 žlice
- janjetina, 1 kg
- luk, 2 glavice
- mrkva, 4
- češnjak, 3 režnja
- ružmarin, 3 žlice
- čili papričica, 1
- crno vino, 250 ml
- pelati rajčice, 400 g
- mesni temeljac, 600 ml
- balzamični ocat, 3 žlice
- bijeli grah, 400 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Janjetinu narežemo na male komade, a mrkvu luk i češnjak nasjeckamo.
- U lonac stavimo dvije žlice maslinovog ulja, a zatim na laganoj vatri dinstamo janjetinu poprilici 10 minuta.
- Nakon desetak minuta janjetinu izvadimo iz tave i stavimo u tanjur.
- U lonac u kojem smo dinstali janjetinu zatim dodamo preostalo ulje te dinstamo luk i mrkvu poprilici 10 minuta, dok ne omekšaju.
- Nakon desetak minuta, u tavu dodamo češnjak, dvije žlice svježeg ružmarina i chili papričicu.
- Zatim u tavu ulijemo crveno vino, dodamo pelate rajčice, mesni temeljac i balzamički ocat.
- U lonac dodamo i dinstanu janjetinu te poklopimo i kuhamo na laganoj vatri poprilici dva sata.
- Nakon proteklog vremena, u lonac dodamo grah iz konzerve, ostatak ružmarina te kuhamo još 10 minuta.
- Nakon deset minuta, gulaš možemo maknuti s vatre te poslužili.
|
Vrijeme pripreme:170minuta |