Ako pripremate ručak za više ljudi, gulaš je uvijek dobar izbor. Također, ako imate vremena, svakako kuhajte ovaj fini gulaš na laganoj vatri barem dva sata, jer će meso biti savršeno sočno i mekano.
Janjeći gulaš – U našem receptu saznajte kako pripremiti janjeći gulaš. – ekstra djevičansko maslinovo ulje, janjetina, luk, mrkva, češnjak, ružmarin, čili papričica, crno vino, pelati rajčice, mesni temeljac, balzamični ocat, bijeli grah, Janjetinu narežemo na male komade, a mrkvu luk i češnjak nasjeckamo.
; U lonac stavimo dvije žlice maslinovog ulja, a zatim na laganoj vatri dinstamo janjetinu poprilici 10 minuta.
; Nakon desetak minuta janjetinu izvadimo iz tave i stavimo u tanjur.
; U lonac u kojem smo dinstali janjetinu zatim dodamo preostalo ulje te dinstamo luk i mrkvu poprilici 10 minuta, dok ne omekšaju.
; Nakon desetak minuta, u tavu dodamo češnjak, dvije žlice svježeg ružmarina i chili papričicu.
; Zatim u tavu ulijemo crveno vino, dodamo pelate rajčice, mesni temeljac i balzamički ocat.
; U lonac dodamo i dinstanu janjetinu te poklopimo i kuhamo na laganoj vatri poprilici dva sata.
; Nakon proteklog vremena, u lonac dodamo grah iz konzerve, ostatak ružmarina te kuhamo još 10 minuta.
; Nakon deset minuta, gulaš možemo maknuti s vatre te poslužili.; –
Janjeći gulaš
Popularnost:
1
2
3
4
5
Votes: 54
Rating: 4.67
You: 4
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti janjeći gulaš.