- Kuzma Novak
- 60 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Janjeći kare s mediteranskim travama pečen u sijenu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeći kare s mediteranskim travama pečen u sijenu.
Legenda kaže da su Hrvati dok su još živjeli u Iranu lovili divlje janjce i komade njihova mesa zamatali u sijeno kako bi se meso opustilo i postalo mekše. Aroma sijena oplemenila bi aromu mesa. Kad su Hrvati iz Irana preko Karpata stigli do Jadranskog mora tamo su naišli na mediteranske trave. Turci su zatim donijeli mentu, a Napoleonovi vojnici konjak. I tako je nastalo ovo predivno jelo. Ono jača nacionalne osjećaje i navijačke strasti te vam preporučamo da ga pripremate pred svojim gostima i poslužite prilikom važnih ogleda naših sportaša.
Janjeći kare s mediteranskim travama pečen u sijenu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeći kare s mediteranskim travama pečen u sijenu. - janjetina (kare ili but), češnjak, menta, majoran, ružmarin, majčina dušica, limun (naribana korica), konjak, vrećica suhog sijena, maslinovo ulje, sol i papar, -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjetina, 1 kg kare ili but
- češnjak, 2 režnja
- menta
- majoran
- ružmarin
- majčina dušica
- limun, 1/2 naribana korica
- konjak, 1/2 dl
- vrećica suhog sijena, 1
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |