- Francuski začin
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Srednje zahtjevno
- Jelo sadrži meso
Mekano janjeće meso, slatki pire od batata i shitake gljive garantiraju odličan ručak i zadovoljne ukućane!
Janjeći kotleti s pireom od batata i shitake gljivama
U našem receptu saznajte kako pripremiti janjeće kotlete s pireom od batata i shitake gljivama
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjeći kotleti, 8 komada
- batat, 2 komada
- krumpir, 1 komad
- shiitake gljive, 100 grama
- med, 3 žlice
- kokosovo ulje, 2 žlice
- vrhnje za kuhanje, 2 žlice
- maslac, 2 žlice
- mlijeko, 2 žlice
- ružmarin (nekoliko grančica)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Batat i krumpir ogulite i skuhajte.
- Shitake operite, osušite i narežite na trakice. Pirjajte ih na žlici maslaca, a kad uvenu dodajte žlicu meda.
- Posolite i popaprite (po želji dodajte vrhnje).
- Batat i krumpir ocijedite, dodajte im žlicu maslaca, mlijeko i sol, a zatim napravite pire.
- Kotlete nauljite kokosovim uljem i posolite.
- Ugrijte tavu za pečenje i dodajte ostatak kokosovog ulja. Stavite kotlete u tavu i pecite kratko s jedne i druge strane pazeći da se ne prepeku. Zatim stavite grančice ružmarina.
- Na tanjur stavite pire, malo shitaka u umaku i kotlete.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |