- Almo Čatlak
- 100 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Janjeći medaljoni iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeće medaljone iz pećnice.
Proljeće je svima znano kao sezona janjetine. O janjetini s ražnja bilo je već uvelike riječi, a ovaj Vam put nudimo janjetinu iz malo drugačije perspektive – one kojoj malo kadulje i senfa daju glavnu začinsku notu.
Janjeći medaljoni iz pećnice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeće medaljone iz pećnice. - janjeći but (bez kosti), kadulja (svježe), češnjak, maslac, bijelo vino, senf, maslinovo ulje, sol i papar, But bez kosti narežemo na odreske debljine 2 centimetra, oblikujemo ih u medaljone, povežemo kuhinjskom vezicom da zadrže oblik, te ih posolimo i popaprimo. ; U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo listove kadulje i kratko ih popržimo. Zatim dodamo medaljone i sa svake strane ih pržimo 2-3 minute.; Ovako pripremljene medaljone premjestimo u vatrostalnu posudu, preko svakog stavimo po režanj češnjaka, koji smo prignječili kako bi pustio aromu, prelijemo ih s nekoliko kapi bijelog vina i maslinovim uljem, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, po prilici 1 h i 30 min. ; U tavu na masnoću od prženja ulijemo preostalo bijelo vino, te po dnu miješamo pjenjačom kako bi skinuli karamelizirani sloj od prženja. ; Zatim dodamo senf, izmiješamo sastojke, te umiješamo nekoliko kockica maslaca da povežemo umak. ; Gotove medaljone poslužimo na tanjure, prelijemo ih pripremljenim umakom, a uz njih poslužimo kuhano mlado povrće ili pečeni krumpir.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjeći but, 800 g bez kosti
- kadulja, 10 listova svježe
- češnjak, 5 režnjeva
- maslac, 25 g
- bijelo vino, 80 ml
- senf, 1 žličica
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- But bez kosti narežemo na odreske debljine 2 centimetra, oblikujemo ih u medaljone, povežemo kuhinjskom vezicom da zadrže oblik, te ih posolimo i popaprimo.
- U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo listove kadulje i kratko ih popržimo. Zatim dodamo medaljone i sa svake strane ih pržimo 2-3 minute.
- Ovako pripremljene medaljone premjestimo u vatrostalnu posudu, preko svakog stavimo po režanj češnjaka, koji smo prignječili kako bi pustio aromu, prelijemo ih s nekoliko kapi bijelog vina i maslinovim uljem, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, po prilici 1 h i 30 min.
- U tavu na masnoću od prženja ulijemo preostalo bijelo vino, te po dnu miješamo pjenjačom kako bi skinuli karamelizirani sloj od prženja.
- Zatim dodamo senf, izmiješamo sastojke, te umiješamo nekoliko kockica maslaca da povežemo umak.
- Gotove medaljone poslužimo na tanjure, prelijemo ih pripremljenim umakom, a uz njih poslužimo kuhano mlado povrće ili pečeni krumpir.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |