- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Janjeći noisette u kremastom umaku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeći noisette u kremastom umaku.
'Noisette' je naziv za male janjeće medaljone odvojene od kosti. Isto tako, kada su takvi medaljoni dobro pečeni, čak i bojom i oblikom podsjećaju na francusko značenje riječi 'noisette' - lješnjake.
Janjeći noisette u kremastom umaku - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeći noisette u kremastom umaku. - janjeći file, maslac, majčina dušica, vrhnje za kuhanje, maslinovo ulje, sol, bijeli papar, Janjeći file narežemo na medaljone debljine tri centimetra, malo ih utisnemo, posolimo, popaprimo i pržimo u tavi na laganoj vatri, na mješavini maslaca i maslinovog ulja, sa svake strane tri, četiri minute. ; Pržene medaljone premjestimo u zdjelu, a na masnoću od prženja dodamo listiće majčine dušice, kratko ih pržimo, prelijemo vrhnjem za kuhanje i miješajući pričekamo da umak malo zgusne. ; Medaljone prelijemo umakom i poslužimo s kuhanim povrćem, kroketima i sl.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjeći file, 650 g
- maslac, 70 g
- majčina dušica, 6 grančica
- vrhnje za kuhanje, 400 ml
- maslinovo ulje
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Janjeći file narežemo na medaljone debljine tri centimetra, malo ih utisnemo, posolimo, popaprimo i pržimo u tavi na laganoj vatri, na mješavini maslaca i maslinovog ulja, sa svake strane tri, četiri minute.
- Pržene medaljone premjestimo u zdjelu, a na masnoću od prženja dodamo listiće majčine dušice, kratko ih pržimo, prelijemo vrhnjem za kuhanje i miješajući pričekamo da umak malo zgusne.
- Medaljone prelijemo umakom i poslužimo s kuhanim povrćem, kroketima i sl.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |