- Almo Čatlak
- 100 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Janjeći ragu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeći ragu.
Prva asocijacija kad netko spomene janjetinu Vam je vjerojatno – ražanj, ali nije to jedini način na koji se može spremiti ova i više nego ukusna vrsta mesa. Ova kombinacija s notom ružmarina i cimeta, prošarana aromom limuna i bijelog vina, uz osvježavajući okus tikvica otkrit će Vam jednu sasvim novu stranu dobro poznatog okusa.
Janjeći ragu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeći ragu. - janjetina (bez kosti), luk, češnjak, ružmarin, bijelo vino, rajčice pelati, tikvice, limun, cimet, maslinovo ulje, sol i papar, Janjetinu narežemo na komade, posolimo i kratko pržimo u loncu, na vrućem maslinovom ulju, sa svih strana. ; Zatim u lonac dodamo sjeckani luk i češnjak, promiješamo i čim češnjak pusti miris dodamo grančicu ružmarina, bijelo vino, popaprimo i kratko pirjamo. ; Potom dodamo pelati rajčicu, toliko vode da prekrije sastojke, i kuhamo na laganoj vatri 50-ak minuta. ; Zatim dodamo tikvice narezane na dva centimetra debele kolutove, naribanu limunovu koricu, koricu cimeta, sve zajedno kuhamo još 20-ak minuta i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjetina, 800 g bez kosti
- luk, 350 g
- češnjak, 2 režnja
- ružmarin, 1 grančica
- bijelo vino, 250 ml
- pelati rajčice, 400 g
- tikvice, 500 g
- limun, 1/2
- cimet, 1 korica
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Janjetinu narežemo na komade, posolimo i kratko pržimo u loncu, na vrućem maslinovom ulju, sa svih strana.
- Zatim u lonac dodamo sjeckani luk i češnjak, promiješamo i čim češnjak pusti miris dodamo grančicu ružmarina, bijelo vino, popaprimo i kratko pirjamo.
- Potom dodamo pelati rajčicu, toliko vode da prekrije sastojke, i kuhamo na laganoj vatri 50-ak minuta.
- Zatim dodamo tikvice narezane na dva centimetra debele kolutove, naribanu limunovu koricu, koricu cimeta, sve zajedno kuhamo još 20-ak minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |