- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Janjeći ragu s rajčicama pelat
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeći ragu s rajčicama pelat.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjetina, 800 g bez kosti
- luk, 350 g
- češnjak, 2 režnja
- ružmarin, 1 grančica
- bijelo vino, 250 ml
- rajčica, 400 g pelat
- tikvice, 500 g
- limun, 1/2
- cimet, 1 korica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Otkošteni janjeći but narežemo na kocke veličine zalogaja. Narezano meso stavimo na ugrijanu tavu s maslinovim uljem.
- Kad ispari sva tekućina koju je meso pustilo, preko mesa stavimo sjeckani luk, sve zajedno dobro posolimo, dodamo chili-a s morskom soli, grančicu ružmarina i i jednu koricu cimeta. Preko janjetine protisnemo sok od limuna, dodamo suhog bijelog vina i dalje kuhamo na laganoj vatri.
- Oprane tikvice prerežemo po pola, a zatim narežemo na polumjesec. Kad je vino isparimo u tavu protisnemo češnjak, dodamo narezane tikvice, rajčicu pelat sa sokom od rajčice, sve zajedno promiješamo i ulijemo vode da pokrije sastojke. Poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 1 sat i 10 minuta.
- Kad je jelo gotovo, jelo poslužimo toplo u tanjure i ukrasimo po želji.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |