- Miro Biondić
 - 90 min
 - 4 porcije
 - Vrlo kalorično
 - Vrlo jednostavna priprema
 - Jelo sadrži meso
 
        Janjetina kao ispod peke    
                
        Saznajte kako pripremiti janjetinu kao ispod peke u našem video receptu.    
        Janjetina ispod peke jedno je od najboljih tradicionalnih jela našeg podneblja. Srećom da bismo pripremili to jelo ne moramo imati tradicionalnu peku i pokrivati je žarom. Naša obična kućna pećnica odradit će posao sasvim dobro.
Janjetina kao ispod peke - Saznajte kako pripremiti janjetinu kao ispod peke u našem video receptu. - janjetina (prsa), krumpir, mrkva, luk, celer, češnjak, bijelo vino, ružmarin, slatka mljevena paprika, ulje, sol i papar, Janjeća prsa narežemo na jednake komade, premjestimo u zdjelu, začinimo mljevenom crvenom paprikom, solju, paprom, protisnutim češnjakom, listićima ružmarina i prelijemo s malo ulja. ; Sve zajedno dobro izmiješamo i složimo po dnu vatrostalne posude. ; Istim začinima i na isti način u zasebnoj zdjeli začinimo, narezan krumpir, luk, mrkvu i celer.; Začinjenim povrćem prekrijemo meso i podlijemo bijelim vinom. ; Sve zajedno stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, po prilici pola sata. ; Zatim meso premjestimo na povrće i pečemo dalje u pećnici, još 40-ak minuta.;  - 
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - janjetina, 1,2 kg prsa
 - krumpir, 1,2 kg
 - mrkva, 2
 - luk, 1 glavica
 - celer, 1/2 korijen
 - češnjak, 3 režnja
 - bijelo vino, 1 dl
 - ružmarin
 - slatka mljevena paprika
 - ulje
 - sol i papar
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Janjeća prsa narežemo na jednake komade, premjestimo u zdjelu, začinimo mljevenom crvenom paprikom, solju, paprom, protisnutim češnjakom, listićima ružmarina i prelijemo s malo ulja.
 - Sve zajedno dobro izmiješamo i složimo po dnu vatrostalne posude.
 - Istim začinima i na isti način u zasebnoj zdjeli začinimo, narezan krumpir, luk, mrkvu i celer.
 - Začinjenim povrćem prekrijemo meso i podlijemo bijelim vinom.
 - Sve zajedno stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, po prilici pola sata.
 - Zatim meso premjestimo na povrće i pečemo dalje u pećnici, još 40-ak minuta.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:90minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





