- Miro Biondić
- 90 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Janjetina kao ispod peke
Saznajte kako pripremiti janjetinu kao ispod peke u našem video receptu.
Janjetina ispod peke jedno je od najboljih tradicionalnih jela našeg podneblja. Srećom da bismo pripremili to jelo ne moramo imati tradicionalnu peku i pokrivati je žarom. Naša obična kućna pećnica odradit će posao sasvim dobro.
Janjetina kao ispod peke - Saznajte kako pripremiti janjetinu kao ispod peke u našem video receptu. - janjetina (prsa), krumpir, mrkva, luk, celer, češnjak, bijelo vino, ružmarin, slatka mljevena paprika, ulje, sol i papar, Janjeća prsa narežemo na jednake komade, premjestimo u zdjelu, začinimo mljevenom crvenom paprikom, solju, paprom, protisnutim češnjakom, listićima ružmarina i prelijemo s malo ulja. ; Sve zajedno dobro izmiješamo i složimo po dnu vatrostalne posude. ; Istim začinima i na isti način u zasebnoj zdjeli začinimo, narezan krumpir, luk, mrkvu i celer.; Začinjenim povrćem prekrijemo meso i podlijemo bijelim vinom. ; Sve zajedno stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, po prilici pola sata. ; Zatim meso premjestimo na povrće i pečemo dalje u pećnici, još 40-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjetina, 1,2 kg prsa
- krumpir, 1,2 kg
- mrkva, 2
- luk, 1 glavica
- celer, 1/2 korijen
- češnjak, 3 režnja
- bijelo vino, 1 dl
- ružmarin
- slatka mljevena paprika
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Janjeća prsa narežemo na jednake komade, premjestimo u zdjelu, začinimo mljevenom crvenom paprikom, solju, paprom, protisnutim češnjakom, listićima ružmarina i prelijemo s malo ulja.
- Sve zajedno dobro izmiješamo i složimo po dnu vatrostalne posude.
- Istim začinima i na isti način u zasebnoj zdjeli začinimo, narezan krumpir, luk, mrkvu i celer.
- Začinjenim povrćem prekrijemo meso i podlijemo bijelim vinom.
- Sve zajedno stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, po prilici pola sata.
- Zatim meso premjestimo na povrće i pečemo dalje u pećnici, još 40-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |