Janjetina kao ispod peke

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Janjetina kao ispod peke
Saznajte kako pripremiti janjetinu kao ispod peke u našem video receptu.

Janjetina ispod peke jedno je od najboljih tradicionalnih jela našeg podneblja. Srećom da bismo pripremili to jelo ne moramo imati tradicionalnu peku i pokrivati je žarom. Naša obična kućna pećnica odradit će posao sasvim dobro.

Janjetina kao ispod peke - Saznajte kako pripremiti janjetinu kao ispod peke u našem video receptu. - janjetina (prsa), krumpir, mrkva, luk, celer, češnjak, bijelo vino, ružmarin, slatka mljevena paprika, ulje, sol i papar, Janjeća prsa narežemo na jednake komade, premjestimo u zdjelu, začinimo mljevenom crvenom paprikom, solju, paprom, protisnutim češnjakom, listićima ružmarina i prelijemo s malo ulja. ; Sve zajedno dobro izmiješamo i složimo po dnu vatrostalne posude. ; Istim začinima i na isti način u zasebnoj zdjeli začinimo, narezan krumpir, luk, mrkvu i celer.; Začinjenim povrćem prekrijemo meso i podlijemo bijelim vinom. ; Sve zajedno stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, po prilici pola sata. ; Zatim meso premjestimo na povrće i pečemo dalje u pećnici, još 40-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Janjeća prsa narežemo na jednake komade, premjestimo u zdjelu, začinimo mljevenom crvenom paprikom, solju, paprom, protisnutim češnjakom, listićima ružmarina i prelijemo s malo ulja.
  2. Sve zajedno dobro izmiješamo i složimo po dnu vatrostalne posude.
  3. Istim začinima i na isti način u zasebnoj zdjeli začinimo, narezan krumpir, luk, mrkvu i celer.
  4. Začinjenim povrćem prekrijemo meso i podlijemo bijelim vinom.
  5. Sve zajedno stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, po prilici pola sata.
  6. Zatim meso premjestimo na povrće i pečemo dalje u pećnici, još 40-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 69
Rating: 4.04
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: