- Almo Čatlak
- 120 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Janjetina na lešo s umakom od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu na lešo s umakom od rajčice.
U janjetini uživamo kad je pečena u pećnici, na žaru, ispod peke, ali ne smijemo zaboraviti da je jako fina i kuhana. Stoga da vas podsjetimo na to, mi smo samo za vas snimili ovaj kratki obrazovni film s janjetinom u glavnoj ulozi!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjeći but, 2 kg
- pelati rajčice, 800 g
- mrkva, 250 g
- luk, 2 glavice
- češnjak, 6 režnjeva
- celer, 1 vezica
- peršin, 1/2 vezice
- lovorov list, 2
- koncentrat rajčice, 1 žlica
- šećer, 1 žlica
- papar, 1/2 žličice u zrnu
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Janjetinu operemo, svježe povrće očistimo i operemo, a mrkvu prepolovimo.
- U lonac s vodom dodamo luk, mrkvu, grančice celera i peršina, janjeći but, papar u zrnu, lovorov list i kad voda zavri sastojke sastojke kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 90 minuta kuhanja juhu posolimo i maknemo s vatre da se meso malo ohladi.
- Za to vrijeme u visoku tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, protisnemo češnjak, dodamo neocijeđenu pelati rajčicu, koncentrat rajčice, šećer, posolimo, promiješamo i umak kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
- Zatim kuhani janjeći but narežemo na odreske, rasporedimo ih na tanjure, prelijemo gotovim umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |