- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Janjetina na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu na mediteranski način.
Janjetina, rajčica, češnjak, ljuta papričica...sastojci su s kojima ne možete pogriješiti. Pogledajte u priloženom videu kako i mi nismo pogriješili.
Janjetina na mediteranski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu na mediteranski način. - janjeći but, pelati rajčice, kruh, ružmarin, lovorov list, češnjak, ljuta papričica, bijelo vino, peršin (sjeckani), maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega janjetinu odkoštimo, narežemo na komadiće veličine zalogaja, češnjak nasjeckamo, a ljutu papričicu narežemo na kolutiće. ; U tavu, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo kolutiće papričice, sjeckani češnjak, grančicu ružmarina, lovorov list, preko svega stavimo komade mesa, začinimo solju i paprom, te pržimo na srednje jakoj vatri dok ne ispari tekućina koju meso ispusti. ; Zatim ulijemo bijelo vino, promiješamo i pričekamo da vino napola ispari. ; Potom dodamo ocijeđenu pelati rajčicu, sjeckani peršin, promiješamo i kuhamo na srednje jakoj vatri, 60-ak minuta, povremeno podlijevajući vodom. ; U međuvremenu popržimo kriške kruha, premažemo ih mješavinom protisnutog češnjaka i maslinovog ulja i stavimo na tanjur. Pored kruha stavimo janjetinu s umakom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjeći but, 500 g
- pelati rajčice, 750 g
- kruh, 4 kriške
- ružmarin, 1 grančica
- lovorov list, 2
- češnjak, 4 režnja
- ljuta papričica, 1 crvena
- bijelo vino, 100 ml
- peršin, 1 žlica sjeckani
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega janjetinu odkoštimo, narežemo na komadiće veličine zalogaja, češnjak nasjeckamo, a ljutu papričicu narežemo na kolutiće.
- U tavu, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo kolutiće papričice, sjeckani češnjak, grančicu ružmarina, lovorov list, preko svega stavimo komade mesa, začinimo solju i paprom, te pržimo na srednje jakoj vatri dok ne ispari tekućina koju meso ispusti.
- Zatim ulijemo bijelo vino, promiješamo i pričekamo da vino napola ispari.
- Potom dodamo ocijeđenu pelati rajčicu, sjeckani peršin, promiješamo i kuhamo na srednje jakoj vatri, 60-ak minuta, povremeno podlijevajući vodom.
- U međuvremenu popržimo kriške kruha, premažemo ih mješavinom protisnutog češnjaka i maslinovog ulja i stavimo na tanjur. Pored kruha stavimo janjetinu s umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |