- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Janjetina na žaru u marinadi od mirisnih trava
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu na žaru u marinadi od mirisnih trava.
Kraljica mesa u predivnoj marinadi pravi je specijalitet s roštilja. Miris i okusi platit će nam sav trud koji ćemo uložiti da bismo napravili ovo ukusno i sočno jelo. Malo rajčice, mladog luka i "feta" kruha dovoljni su za vrhunski gastronomski doživljaj.
Janjetina na žaru u marinadi od mirisnih trava - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu na žaru u marinadi od mirisnih trava. - janjetina, češnjak, origano, kadulja, ružmarin, bosiljak, limun (cijeđeni sok), maslinovo ulje, sol i papar, Janjećim kotletima i odrescima na nekoliko mjesta zarežemo rub kako se pri pečenju ne bi iskrivili. ; Odreske stavimo u pliću posudu i prelijmo marinadom koju smo načinili na slijedeći način: u kamenom mužaru pomiješamo zdrobljen češnjak, mirisne trave i dobro ih istucamo, dolijemo sok od limuna i promiješamo. ; Tako pripremljenim umakom mariniramo janjeće odreske te ih ostavimo da odstoje na hladnom najmanje 2 sata. ; Malo ih iscijedimo pa ih pečemo na vrućem žaru s obje strane, premazujući ih marinadom. ; Vruće ih prebacimo u zdjelu za serviranje, posolimo, paprimo i zalijemo preostalom marinadom.; -
Upute po koracima:
- Janjećim kotletima i odrescima na nekoliko mjesta zarežemo rub kako se pri pečenju ne bi iskrivili.
- Odreske stavimo u pliću posudu i prelijmo marinadom koju smo načinili na slijedeći način: u kamenom mužaru pomiješamo zdrobljen češnjak, mirisne trave i dobro ih istucamo, dolijemo sok od limuna i promiješamo.
- Tako pripremljenim umakom mariniramo janjeće odreske te ih ostavimo da odstoje na hladnom najmanje 2 sata.
- Malo ih iscijedimo pa ih pečemo na vrućem žaru s obje strane, premazujući ih marinadom.
- Vruće ih prebacimo u zdjelu za serviranje, posolimo, paprimo i zalijemo preostalom marinadom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |