- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Janjetina s graškom i mini mrkvom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu s graškom i mini mrkvom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjeći but, 600 g (otkošteni)
- luk, 1 glavica
- grašak, 400 g (zamrznuti)
- baby mrkva, 120 g
- povrtna juha, 200 ml
- maslac, 40 g
- peršin, 2 žlice (sjeckani)
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk očistimo i nasjeckamo na kockice. Na ugrijanu tavu stavimo narezani luk, malo ga posolimo i pržimo na laganoj vatri.
- Otkošteni janjeći but očistimo od kožica i žilica, potom ga narežemo na jednake komade i stavimo u tavu s lukom. Kad se meso popržilo, u tavu ulijemo juhu, sastojke poklopimo i povremeno polijevajući juhom kuhamo dalje. Meso malo posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri oko 4 minute sa svake strane.
- Nakon 40 minuta u tavu dodamo grašak, ponovno poklopimo i kuhamo još 5 minuta. Zatim dodamo kockice maslaca i baby mrkvu, sve zajedno posipamo svježe sjeckanim peršinom. I kratko pričekamo da se svi sastojci skuhaju.
- Gotovo jelo poslužimo na tanjure.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |