- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Janjetina s graškom i mrkvom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu s graškom i mrkvom.
Nepogrešiva kombinacija namirnica za stvarno ukusan i jednostavan obrok. Svakako kušati!
Janjetina s graškom i mrkvom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu s graškom i mrkvom. - janjetina ((janjeći but)), grašak (smrznutog), mrkva, luk, povrtnog temeljca, maslac, peršin (sjeckanog), maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega, but otkoštimo, meso narežemo na odreske, luk na trakice, a mrkvu na kolutiće. ; U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo luk i mrkvu, posolimo ih i promiješamo. ; Preko povrća stavimo janjeće odreske, posolimo ih i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri. ; Nakon 4-5 minuta meso okrenemo, posolimo i pirjamo još toliko. Zatim ulijemo povrtnu juhu, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 50-ak minuta. ; Potom umiješamo maslac, dodamo grašak, posipamo sjeckanim peršinom, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjetina, 1.2 kg (janjeći but)
- grašak, 400 g smrznutog
- mrkva, 2
- luk, 1 glavica
- povrtni temeljac, 200 ml
- maslac, 40 g
- peršin, 2 žlice sjeckanog
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega, but otkoštimo, meso narežemo na odreske, luk na trakice, a mrkvu na kolutiće.
- U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo luk i mrkvu, posolimo ih i promiješamo.
- Preko povrća stavimo janjeće odreske, posolimo ih i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri.
- Nakon 4-5 minuta meso okrenemo, posolimo i pirjamo još toliko. Zatim ulijemo povrtnu juhu, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 50-ak minuta.
- Potom umiješamo maslac, dodamo grašak, posipamo sjeckanim peršinom, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |