- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Janjetina s mirisnim travama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu s mirisnim travama.
Janjetina i slani inćuni, zašto ne? Fini komad pečenog mesa uvijek je dobrodošao dio svečanog stola, a kad mu se pridruže još i mediteranski mirisi kadulje i ružmarina, za Vaša osjetila veselju neće biti kraja. Bilo da novim okusima poželite obradovati ukućane, bilo da Vam dolaze dragi gosti, s ovom kombinacijom uspjeh neće izostati.
Janjetina s mirisnim travama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu s mirisnim travama. - janjetina, kadulja, ružmarin, češnjak, bijelo vino, inćuni, limeta, maslinovo ulje, sol i papar, Janjetinu narežemo na podjednake komade i rasporedimo u vatrostalnu posudu. ; Meso posipamo natrganim svježim listovima kadulje i ružmarina, dodamo neoljuštene režnjeve češnjaka, utrljamo maslinovim uljem, posolimo i izmiješamo sastojke. ; Stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 50-ak minuta, povremeno podlijevajući bijelim vinom. ; Za to vrijeme u visoku i usku posudu stavimo slane inćune, nekoliko listića ružmarina, ulijemo sok polovice limete, popaprimo, sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom, te dobivenim umakom prelijemo meso 10-ak minuta prije kraja pečenja. Ostavimo u pećnici da se meso ispeče do kraja i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjetina, 1.5 kg
- kadulja, 10 listova
- ružmarin, 2-3 grančice
- češnjak, 4 režnja
- bijelo vino, 100 ml
- inćuni, 4 slana
- limeta, 1
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Janjetinu narežemo na podjednake komade i rasporedimo u vatrostalnu posudu.
- Meso posipamo natrganim svježim listovima kadulje i ružmarina, dodamo neoljuštene režnjeve češnjaka, utrljamo maslinovim uljem, posolimo i izmiješamo sastojke.
- Stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 50-ak minuta, povremeno podlijevajući bijelim vinom.
- Za to vrijeme u visoku i usku posudu stavimo slane inćune, nekoliko listića ružmarina, ulijemo sok polovice limete, popaprimo, sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom, te dobivenim umakom prelijemo meso 10-ak minuta prije kraja pečenja. Ostavimo u pećnici da se meso ispeče do kraja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |