Janjetina s mladim bobom

 • 160 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Jelo sadrži meso
Janjetina s mladim bobom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu s mladim bobom.

Kakvo bi to bilo proljeće da nema okus po janjetini? Ali da se ne bi uvijek radilo o istom načinu pripreme, za Vas smo stvorili novu harmoniju okusa. Mladi će se bob jako dobro uklopiti s aromom janjetine i predviđamo da će postati novi hit na Vašem stolu!

Janjetina s mladim bobom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu s mladim bobom. - janjetina (od buta), bob (mladog), panceta, češnjak, bosiljak (svježeg), peršin (sjeckani), svinjska mast, luk, sjeckana rajčica, sol i papar, Prije svega napravimo „pešt“ tako što u sjekač stavimo pancetu narezanu na komadiće, češnjak, listove bosiljka, sjeckani peršin i sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. ; U loncu ugrijemo svinjsku mast, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok malo ne omekša. ; Zatim u lonac dodamo janjetinu, narezanu na komade veličine zalogaja i sve zajedno pirjamo na srednje jakoj vatri uz povremeno miješanje, dok ne ispari tekućina što ju je meso ispustilo. ; Potom dodamo pripremljeni pešt, sjeckanu rajčicu, još malo začinimo solju i paprom, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, te na laganoj vatri kuhamo, po potrebi miješajući i podlijevajući vodom, dok meso ne omekša. ; Nakon po prilici dva sata kuhanja u lonac umiješamo mladi bob, sve zajedno kuhamo još 15-ak minuta i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega napravimo „pešt“ tako što u sjekač stavimo pancetu narezanu na komadiće, češnjak, listove bosiljka, sjeckani peršin i sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.
 2. U loncu ugrijemo svinjsku mast, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok malo ne omekša.
 3. Zatim u lonac dodamo janjetinu, narezanu na komade veličine zalogaja i sve zajedno pirjamo na srednje jakoj vatri uz povremeno miješanje, dok ne ispari tekućina što ju je meso ispustilo.
 4. Potom dodamo pripremljeni pešt, sjeckanu rajčicu, još malo začinimo solju i paprom, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, te na laganoj vatri kuhamo, po potrebi miješajući i podlijevajući vodom, dok meso ne omekša.
 5. Nakon po prilici dva sata kuhanja u lonac umiješamo mladi bob, sve zajedno kuhamo još 15-ak minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 24
Rating: 4.71
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:160minuta

Najnovije zanimljivosti: