Janjetina s vrganjima i mladim krumpirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu s vrganjima i mladim krumpirom. – janjetina (od otkoštenog buta), krumpir (mladog), luk, pelati rajčice, vrganji (sušenih), bijelo vino (suhog), crno vino, peršin (sjeckani), mažuran, mljevena crvena paprika, lovorov list, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Sušene vrganje prelijemo hladnom vodom i ostavimo ih da se moče jedan sat. ; Namočene vrganje ocijedimo, luk nasjeckamo, janjetinu narežemo na komade, a krumpir ogulimo i prerežemo napola. ; U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, komade janjetine, posolimo i meso pržimo sa svih strana, na srednje jakoj vatri. ; Nakon 10-ak minuta dodamo lovorov list, ulijemo bijelo i crno vino, te kuhamo dok vino napola ne ispari. ; Zatim sastojke začinimo mljevenom crvenom paprikom i sušenim mažuranom, dodamo vrganje, krumpir, pelate rajčice, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, povremeno protresajući lonac. ; Nakon 90 minuta jelo je gotovo, rasporedimo ga u tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; – Janjetina, krumpir, vrganji i rajčica su samo neki od sastojaka ovog predivnog jela. Iako od svakog od njih možemo pripremiti zaseban recept, pomiješamo li ih na pravi način, dobiti ćemo pravo remek djelo.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Janjetina s vrganjima i mladim krumpirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu s vrganjima i mladim krumpirom. – janjetina (od otkoštenog buta), krumpir (mladog), luk, pelati rajčice, vrganji (sušenih), bijelo vino (suhog), crno vino, peršin (sjeckani), mažuran, mljevena crvena paprika, lovorov list, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Sušene vrganje prelijemo hladnom vodom i ostavimo ih da se moče jedan sat. ; Namočene vrganje ocijedimo, luk nasjeckamo, janjetinu narežemo na komade, a krumpir ogulimo i prerežemo napola. ; U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, komade janjetine, posolimo i meso pržimo sa svih strana, na srednje jakoj vatri. ; Nakon 10-ak minuta dodamo lovorov list, ulijemo bijelo i crno vino, te kuhamo dok vino napola ne ispari. ; Zatim sastojke začinimo mljevenom crvenom paprikom i sušenim mažuranom, dodamo vrganje, krumpir, pelate rajčice, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, povremeno protresajući lonac. ; Nakon 90 minuta jelo je gotovo, rasporedimo ga u tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -</div>
Janjetina s vrganjima i mladim krumpirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu s vrganjima i mladim krumpirom.
Janjetina, krumpir, vrganji i rajčica su samo neki od sastojaka ovog predivnog jela. Iako od svakog od njih možemo pripremiti zaseban recept, pomiješamo li ih na pravi način, dobiti ćemo pravo remek djelo.
Janjetina s vrganjima i mladim krumpirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu s vrganjima i mladim krumpirom. - janjetina (od otkoštenog buta), krumpir (mladog), luk, pelati rajčice, vrganji (sušenih), bijelo vino (suhog), crno vino, peršin (sjeckani), mažuran, mljevena crvena paprika, lovorov list, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Sušene vrganje prelijemo hladnom vodom i ostavimo ih da se moče jedan sat. ; Namočene vrganje ocijedimo, luk nasjeckamo, janjetinu narežemo na komade, a krumpir ogulimo i prerežemo napola. ; U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, komade janjetine, posolimo i meso pržimo sa svih strana, na srednje jakoj vatri. ; Nakon 10-ak minuta dodamo lovorov list, ulijemo bijelo i crno vino, te kuhamo dok vino napola ne ispari. ; Zatim sastojke začinimo mljevenom crvenom paprikom i sušenim mažuranom, dodamo vrganje, krumpir, pelate rajčice, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, povremeno protresajući lonac. ; Nakon 90 minuta jelo je gotovo, rasporedimo ga u tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -
Sušene vrganje prelijemo hladnom vodom i ostavimo ih da se moče jedan sat.
Namočene vrganje ocijedimo, luk nasjeckamo, janjetinu narežemo na komade, a krumpir ogulimo i prerežemo napola.
U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, komade janjetine, posolimo i meso pržimo sa svih strana, na srednje jakoj vatri.
Nakon 10-ak minuta dodamo lovorov list, ulijemo bijelo i crno vino, te kuhamo dok vino napola ne ispari.
Zatim sastojke začinimo mljevenom crvenom paprikom i sušenim mažuranom, dodamo vrganje, krumpir, pelate rajčice, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, povremeno protresajući lonac.
Nakon 90 minuta jelo je gotovo, rasporedimo ga u tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.