- Almo Čatlak
- 80 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
 
    
        Janjetina s vrganjima, mladim krumpirom i bijelim vinom
    
    
    
    
                | Popularnost: |  | 
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu s vrganjima i mladim lukom.
    
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - janjeći but, 750 g otkošteni
- krumpir, 500 g mladi
- luk, 2 glavice
- rajčica, 3 pelat
- vrganji, 50 g sušeni
- lovorov list, 1 list
- bijelo vino, 120 ml suho
- crno vino, 120 ml
- peršin, 1 žlica sjeckani
- mažuran, 1 žličica
- mljevena crvena paprika, 1 žličica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
| 
        
    Odaberite broj porcija:
     
        Potrebni Sastojci:     
 | 
        Upute po koracima:    
                - Povrće očistimo, operemo i narežemo, luk isjeckamo, a krumpir i janjeći but izrežemo na komade veličine zalogaja.
- U posudu s vrganjima dodamo vode i ostavimo ih da se moče. U zagrijani lonac ulijemo ulje, dodamo luk i narezano janjeće meso. Sastojke posolimo i lagano miješajući pirjamo na srednje laganoj vatri.
- Nakon 7-8 minuta kad počne isparavati tekućina koju je meso pustilo, u lonac dodamo crno vino, odmah zatim i bijelo vino, sve zajedno malo promiješamo i ostavimo da kuha dok pola tekućine ne ispari. Nakon 5-6 minuta dodamo u lonac ocijeđene vrganje, sastojke začinimo mažuranom, crvenom mljevenom paprikom, još malo posolimo, dodamo lovorov list, nekoliko cijelih pelati rajčica i narezani krumpir. Ulijemo vode da pokrije sastojke i kad zavrije sve zajedno kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 50 tak minuta jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
|  | 
| Vrijeme pripreme:80minuta | 









 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    





