- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Janjetina sa začinima u umaku od rajčica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetina sa začinima u umaku od rajčica.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjeći but, 500 g bez kosti
- pelati rajčice, 750 g
- kruh, 4 kriške
- ružmarin, 1 grančica
- lovorov list, 2
- češnjak, 4 režnja
- ljuta papričica, 1
- bijelo vino, 100 ml
- peršin, 1 žlica (sjeckani)
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Očistimo režnjeve češnjaka i narežemo na listiće. U ugrijanu tavu ulijemo malo maslinovog ulja, dolijemo malo bijelog vina i dodamo narezane listiće češnjaka.
- Otkošteni i očišćeni janjeći but narežemo na komadiće veličine zalogaja i stavimo ga preko češnjaka te posolimo. Meso prijamo na srednje jakoj vatri povremeno miješajući.
- Kad je tekućina isparila u meso dodamo umak od ljutih papričica i kada papričice krenu puštati miris sastojke prelijemo ostatkom suhog bijelog vina. Nakon 20 minuta uz lagano polijevanje vodom dodamo pelati rajčicu i kuhamo još 50-tak minuta.
- Gotovo jelo poslužimo na tanjure i ukrasimo s malo svježe sjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |