- Almo Čatlak
- 100 min
- 6-8 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
        Janjetina u crnom vinu s palentom    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu u crnom vinu s palentom.    
        Janjetina s gustim i jakim umakom od crnog vina, te blagom aromom cimeta, jest zaista nešto posebno. Pogledajte!
Janjetina u crnom vinu s palentom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu u crnom vinu s palentom. - janjetina ((leđa s rebrima)), crno vino, kukuruzna krupica, luk, češnjak, mrkva, povrtni temeljac, cimet (u prahu), brašno, maslac, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Janjetinu narežemo na jednake komade, začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno i stavimo pržiti u tavu, na ugrijanu mješavinu maslinovog ulja i rastopljenog maslaca. Nakon 3-4 minute meso okrenemo i pržimo još toliko. ; Prženo meso izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, sitno naribanu mrkvu, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok povrće malo ne omekša. ; Zatim dodamo cimet u prahu, ulijemo crno vino, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta. ; Potom u tavu vratimo meso i kuhamo 60-ak minuta, povremeno podlijevajući povrtnom juhom. ; U međuvremenu napravimo palentu po uputama na pakiranju, stavimo ju na tanjur, dodamo janjetinu, prelijemo umakom i poslužimo.;  - 
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - janjetina, 1.2 kg (leđa s rebrima)
- crno vino, 400 ml
- kukuruzna krupica, 300 g
- luk, 2 glavice
- češnjak, 3 režnj
- mrkva, 1
- povrtni temeljac, 250 ml
- cimet, 1/4 žličice u prahu
- brašno, 15 g
- maslac, 20 g
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol i papar
| 
        
    Odaberite broj porcija:
     
        Potrebni Sastojci:     
 | 
        Upute po koracima:    
                - Janjetinu narežemo na jednake komade, začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno i stavimo pržiti u tavu, na ugrijanu mješavinu maslinovog ulja i rastopljenog maslaca. Nakon 3-4 minute meso okrenemo i pržimo još toliko.
- Prženo meso izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, sitno naribanu mrkvu, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok povrće malo ne omekša.
- Zatim dodamo cimet u prahu, ulijemo crno vino, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta.
- Potom u tavu vratimo meso i kuhamo 60-ak minuta, povremeno podlijevajući povrtnom juhom.
- U međuvremenu napravimo palentu po uputama na pakiranju, stavimo ju na tanjur, dodamo janjetinu, prelijemo umakom i poslužimo.
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                |  | 
| Vrijeme pripreme:100minuta | 

 
    







 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    





