- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Janjetina u umaku od crnog vina i cimeta s palentom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu u umaku od crnog vina i cimeta s palentom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjeća leđa, 700 g
- brašno, 15 g
- luk, 2 glavice
- češnjak, 3 režnja
- mrkva, 100 g
- crno vino, 400 ml
- povrtna juha, 250 ml
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Povrće očistimo, mrkvu i češnjak ogulimo, a luk nasjeckamo. Janjeće kotlete narežemo na komade, posolimo ih i uvaljamo u brašno. Kotlete popržimo na vrućem ulju oko 5 minuta sa svake strane .
- Za to vrijeme naribamo mrkvu na fini ribež. Pečene komade janjetine izvadimo sa strane. Na masnoću od prženja dodamo nasjeckani luk, naribanu mrkvu i protisnemo režnjeve češnjaka.
- Povrće pržimo na laganoj vatri dok ne omekša 5-6 minuta. Potom u tavu dodamo cimet u prahu kojeg dobro umiješamo u povrće i crno vino. Kad vino na pola ispari u posudu s vinom vratimo janjetinu, dodamo malo mesne ili povrtne juhe. Sastojke poklopimo i kuhamo 40 minuta. Jelo poslužimo na tanjure uz prilog palentu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |