Japanski vjetar

  • 90 min
  • 6-8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko

Japanski vjetar ukusan je kremasti kolač koji će osvojiti mnoge sladokusce.

japanski vjetar
Japanski vjetar
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 20
Rating: 3.75
You: 3
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti japanski vjetar.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
    Kora
    1. Za koru izmiksajte snijeg od bjelanjaka te postepeno dodajte šećer.
    2. Veliki lim premažite uljem i obložite papirom za pećenje. Na lim izlijte snijeg od bjelanjaka i pecite u pećnici sat vremena na 150 °C dok kora ne očvrsne.
    3. Izvadite koru iz pećnice i ostavite da se ohladi, a zatim ju prerežite na dva dijela.
    Krema
    1. Umutite žumanjke sa šećerom i pomalo stavljajte gustin u smjesu. Potom dodajte toplo mlijeko te sve skupa miješajte na vatri dok se ne zgusne.
    2. Kremu ostavite da se ohladi i zatim u nju dodajte dobro izmiksani maslac.
    3. Dobro umutite četiri šlag pjene s mineralnom vodom te potom izdvojite četiri žlice šlaga i dodajte ga u kremu.
    4. Kremu podijelite na dva dijela. Jedna dio ostavite kakav je, a u drugi dio dodajte krupno mljevene orahe i sitno naribanu čokoladu.
    Slaganje kolača
    1. Na jednu koru stavljajte žutu kremu i dobro ju rasporedite po kori. Zatim, preko kreme dodajte sloj šlaga.
    2. Stavite novu koru i novi sloj kreme s orasima na nju te preko toga sloj šlaga.
    3. Dobro zagladite sve neravnine i ostavite kolač u hladnjaku da se ohladi.
    Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    Votes: 20
    Rating: 3.75
    You: 3
    Rate this recipe!
    Facebooktwitterpinterestmail
    Za Print recepta klikni ikonu >>
    Vrijeme pripreme:90minuta

    Najnovije zanimljivosti: