- Fina Malinić
- 50 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Sarma je izvorno tursko jelo koje se priprema na razne načine. Jedan od njih je japrak, odnosno sarma u vinovoj lozi. Japrak sarme se poslužuju na razne načine, s prilogom od pire krumpira ili bez, hladne ili tople ili uz dodatak kiselog vrhnja. Kako god poslužene, japrak sarme su svakako nezaboravno jelo.
Japrak sarma
Popularnost: |
|
U našem video receptu saznajte kako pripremiti japrak sarmu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mljevena junetina, 250 g
- mljevena svinjetina, 250 g
- vinova loza, 20 listova
- riža, 1/2 šalice
- voda, 250 ml
- luk, 2 glavice
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Listove vinove loze kratko blanširamo, ocijedimo te im odrežemo tvrde dijelove.
- Zatim u čistoj posudi pomiješamo junetinu, rižu i nasjeckani luk, posolimo i popaprimo.
- Žlicom punimo svaki list vinove loze, a zatim zamotamo u sarme.
- Kada smo napunili sve sarme stavimo ih u lonac, pospemo rajčicom, preko sarmi stavimo mali tanjur te prelijemo čašom vode.
- Nakon dvadesetak minuta u lonac dodamo još čašu i pol vruće vode.
- Nakon još dvadeset minuta možemo ugasiti vatru, a zatim poslužiti sarme.
|
Vrijeme pripreme:50minuta |