- Fina Malinić
- 50 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Sarma je izvorno tursko jelo koje se priprema na razne načine. Jedan od njih je japrak, odnosno sarma u vinovoj lozi. Japrak sarme se poslužuju na razne načine, s prilogom od pire krumpira ili bez, hladne ili tople ili uz dodatak kiselog vrhnja. Kako god poslužene, japrak sarme su svakako nezaboravno jelo.
Japrak sarma – U našem video receptu saznajte kako pripremiti japrak sarmu. – mljevena junetina, mljevena svinjetina, vinova loza, riža, voda, luk, sol, papar, Listove vinove loze kratko blanširamo, ocijedimo te im odrežemo tvrde dijelove.
; Zatim u čistoj posudi pomiješamo junetinu, rižu i nasjeckani luk, posolimo i popaprimo.
; Žlicom punimo svaki list vinove loze, a zatim zamotamo u sarme.
; Kada smo napunili sve sarme stavimo ih u lonac, pospemo rajčicom, preko sarmi stavimo mali tanjur te prelijemo čašom vode.
; Nakon dvadesetak minuta u lonac dodamo još čašu i pol vruće vode.
; Nakon još dvadeset minuta možemo ugasiti vatru, a zatim poslužiti sarme.; –
Japrak sarma
Popularnost: |
Votes: 51
Rating: 4.57
You:
Rate this recipe! |
U našem video receptu saznajte kako pripremiti japrak sarmu.
Upute po koracima:
- Listove vinove loze kratko blanširamo, ocijedimo te im odrežemo tvrde dijelove.
- Zatim u čistoj posudi pomiješamo junetinu, rižu i nasjeckani luk, posolimo i popaprimo.
- Žlicom punimo svaki list vinove loze, a zatim zamotamo u sarme.
- Kada smo napunili sve sarme stavimo ih u lonac, pospemo rajčicom, preko sarmi stavimo mali tanjur te prelijemo čašom vode.
- Nakon dvadesetak minuta u lonac dodamo još čašu i pol vruće vode.
- Nakon još dvadeset minuta možemo ugasiti vatru, a zatim poslužiti sarme.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 51
Rating: 4.57
You:
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:50minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
mljevena junetina, japrak sarma,
Jela koja su danas popularna:
Losos sa slatko-kiselim umakom
Votes: 47
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Gratinirani krumpir s prokulicama i pršutom
Votes: 54
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Nadjevene zapečene jabuke u umaku s rumom
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Blaganski kruh s feta sirom
Votes: 46
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
75 min
Almo Čatlak
Pileća krilca s grilla u pikantnom umaku
Votes: 53
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.75
You: 2
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Omlet s mladim koprivama i gorgonzolom
Votes: 23
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
15 min
Tomislav Špiček
Povrtna torta s lisnatim tijestom
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Pohana piletina s mozzarellom i crnim maslinama u umaku od rajčice
Votes: 47
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Široki rezanci s bukovačama i suhim mesom
Votes: 47
Rating: 4.74
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Juha od parmezana s prženom pancetom
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)