- Tomislav Špiček
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Jastučići od lisnatog tijesta
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jastučiće od lisnatog tijesta s porilukom i indijskim oraščićima.
Ovo lagano jelo bogatog je okusa; izvana je hrskavo, a unutra kremasto. Indijski oraščići daju mu specifičan orijentalni okus. Uz gotovo lisnato tijesto priprava je vrlo brza i jednostavna. Ne dajte ovom jelu da se ohladi, puno je ukusnije ako ga jedete dok je toplo!
Jastučići od lisnatog tijesta - U našem video receptu saznajte kako pripremiti jastučiće od lisnatog tijesta s porilukom i indijskim oraščićima. - lisnato tijesto (smrznuto), poriluk, indijski oraščić, maslac, sir ementaler, kopar, jaje, vrhnje za kuhanje, Lisnato tijesto otopimo. ; Poriluk narežemo na tanke kolutiće i pržimo na maslacu 5 minuta miješajući. Solimo i paprimo i stavimo na stranu da se hladi. ; Indijske oraščiće prepržimo na suhoj tavi dok ne dobe zlatno žutu boju. Vadimo ih na dasku i sitno nasjeckamo. ; Sir (ementaler) grubo naribamo. Kopar nasjeckamo. Jaja i vrhnje za kuhanje pomiješamo. Sada sve pripremljene sastojke zajedno izmiješamo. Smjesa je gotova. ; Od otopljenog lisnatog tijesta odvojimo 4 spojena listića i premažemo jednu stranu bjelanjkom. Na premazanu stranu stavimo toliko nadjeva da možemo pokriti sa slijedeća 4 listića. Smjesu je važno stavljati 1 cm od ruba tijesta kako bi se donje i gornje tijesto moglo na rubovima utisnuti i spojiti. ; Tako pripremljene jastučiće od lisnato tijesta slažemo u posudu za pečenje, premažemo žumanjkom i pečemo u pećnici na srednjoj razini 20 minuta na 200 stupnjeva. Poslužujemo toplo ili hladno.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- lisnato tijesto, 600 g smrznuto
- poriluk, 200 g
- indijski oraščići, 30 g
- maslac, 30 g
- sir ementaler, 74 g
- kopar, 1 svežanj
- jaja, 2
- vrhnje za kuhanje, 1 dl
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Lisnato tijesto otopimo.
- Poriluk narežemo na tanke kolutiće i pržimo na maslacu 5 minuta miješajući. Solimo i paprimo i stavimo na stranu da se hladi.
- Indijske oraščiće prepržimo na suhoj tavi dok ne dobe zlatno žutu boju. Vadimo ih na dasku i sitno nasjeckamo.
- Sir (ementaler) grubo naribamo. Kopar nasjeckamo. Jaja i vrhnje za kuhanje pomiješamo. Sada sve pripremljene sastojke zajedno izmiješamo. Smjesa je gotova.
- Od otopljenog lisnatog tijesta odvojimo 4 spojena listića i premažemo jednu stranu bjelanjkom. Na premazanu stranu stavimo toliko nadjeva da možemo pokriti sa slijedeća 4 listića. Smjesu je važno stavljati 1 cm od ruba tijesta kako bi se donje i gornje tijesto moglo na rubovima utisnuti i spojiti.
- Tako pripremljene jastučiće od lisnato tijesta slažemo u posudu za pečenje, premažemo žumanjkom i pečemo u pećnici na srednjoj razini 20 minuta na 200 stupnjeva. Poslužujemo toplo ili hladno.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |