- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Jastučići od mortadelle na salati od matovilca – U našem video receptu saznajte kako pripremiti jastučiće od mortadelle na salati od matovilca. – mortadela, matovilac, mini rajčica, tikvice, šampinjoni, limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mini rajčice prepolovimo, iscijedimo sok od limuna, a tikvice i šampinjone narežemo na prutiće. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezane šampinjone i pržimo ih na srednje jakoj vatri, dok ne ispari tekućina koju ispuste. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo maslinovo ulje i sok od limuna, začinimo solju i paprom te izradimo dresing.; Nakon 2-3 minute prženja, u tavu dodamo narezane tikvice, posolimo i pržimo još toliko. ; Na tanjurima napravimo posteljice od matovilca, a na radnu površinu rasporedimo kriške mortadelle. ; Zatim kriške mortadelle nadjenemo s po dvije žlice prženih tikvica i šampinjona, začinimo paprom, preklopimo rubove da dobijemo „jastučiće“ i rasporedimo na tanjure s matovilcem. ; Potom tanjure ukrasimo polovicama mini rajčica, sve zajedno pokapamo dresingom i poslužimo.
; – Prvi pisani trag o mortadelli potječe iz davne 1376. g. i tada je počelo osvajanje svijeta ove poznate salame. Možemo ju koristiti u sendvičima, dodavati u mesne rolade, a kao što će vam ovaj recept pokazati, i u salate.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Jastučići od mortadelle na salati od matovilca – U našem video receptu saznajte kako pripremiti jastučiće od mortadelle na salati od matovilca. – mortadela, matovilac, mini rajčica, tikvice, šampinjoni, limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mini rajčice prepolovimo, iscijedimo sok od limuna, a tikvice i šampinjone narežemo na prutiće. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezane šampinjone i pržimo ih na srednje jakoj vatri, dok ne ispari tekućina koju ispuste. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo maslinovo ulje i sok od limuna, začinimo solju i paprom te izradimo dresing.; Nakon 2-3 minute prženja, u tavu dodamo narezane tikvice, posolimo i pržimo još toliko. ; Na tanjurima napravimo posteljice od matovilca, a na radnu površinu rasporedimo kriške mortadelle. ; Zatim kriške mortadelle nadjenemo s po dvije žlice prženih tikvica i šampinjona, začinimo paprom, preklopimo rubove da dobijemo „jastučiće“ i rasporedimo na tanjure s matovilcem. ; Potom tanjure ukrasimo polovicama mini rajčica, sve zajedno pokapamo dresingom i poslužimo.
; -</div>
Jastučići od mortadelle na salati od matovilca
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jastučiće od mortadelle na salati od matovilca.
Prvi pisani trag o mortadelli potječe iz davne 1376. g. i tada je počelo osvajanje svijeta ove poznate salame. Možemo ju koristiti u sendvičima, dodavati u mesne rolade, a kao što će vam ovaj recept pokazati, i u salate.
Jastučići od mortadelle na salati od matovilca - U našem video receptu saznajte kako pripremiti jastučiće od mortadelle na salati od matovilca. - mortadela, matovilac, mini rajčica, tikvice, šampinjoni, limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mini rajčice prepolovimo, iscijedimo sok od limuna, a tikvice i šampinjone narežemo na prutiće. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezane šampinjone i pržimo ih na srednje jakoj vatri, dok ne ispari tekućina koju ispuste. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo maslinovo ulje i sok od limuna, začinimo solju i paprom te izradimo dresing.; Nakon 2-3 minute prženja, u tavu dodamo narezane tikvice, posolimo i pržimo još toliko. ; Na tanjurima napravimo posteljice od matovilca, a na radnu površinu rasporedimo kriške mortadelle. ; Zatim kriške mortadelle nadjenemo s po dvije žlice prženih tikvica i šampinjona, začinimo paprom, preklopimo rubove da dobijemo „jastučiće“ i rasporedimo na tanjure s matovilcem. ; Potom tanjure ukrasimo polovicama mini rajčica, sve zajedno pokapamo dresingom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Mini rajčice prepolovimo, iscijedimo sok od limuna, a tikvice i šampinjone narežemo na prutiće.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezane šampinjone i pržimo ih na srednje jakoj vatri, dok ne ispari tekućina koju ispuste.
- Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo maslinovo ulje i sok od limuna, začinimo solju i paprom te izradimo dresing.
- Nakon 2-3 minute prženja, u tavu dodamo narezane tikvice, posolimo i pržimo još toliko.
- Na tanjurima napravimo posteljice od matovilca, a na radnu površinu rasporedimo kriške mortadelle.
- Zatim kriške mortadelle nadjenemo s po dvije žlice prženih tikvica i šampinjona, začinimo paprom, preklopimo rubove da dobijemo „jastučiće“ i rasporedimo na tanjure s matovilcem.
- Potom tanjure ukrasimo polovicama mini rajčica, sve zajedno pokapamo dresingom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 47
Rating: 4.55
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:20minuta |
|