- Fina Malinić
- 120 min
- 4 porcije
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Jednostavna salata od hobotnice
Popularnost: |
|
Sočna salata koja može poslužiti kao hladno predjelo ili glavno jelo.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- hobotnica, 1 kg
- češnjak, 1 češanj
- peršin (nasjeckani)
- čili papričica, 10
- celer, 2 štapića (nasjeckani)
- crne masline, 200 g
- cherry rajčica, 200 g
- limun, 1
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prvo očistite hobotnicu, a zatim ju kuhajte u kipućoj vodi u pokrivenom loncu. Dodavajte vode dok meso ne postane bijelo i mekano.
- Ostavite hobotnicu da se ohladi u vodi. Kad se ohladi, ocijedite je i narežite na komadiće ne uklanjajući vanjski sloj kože ili pipke.
- Začinite hobotnicu peršinom, maslinovim uljem, nasjeckanim celerom, čili papričicama, crnim maslinama, cherry rajčicama i limunovim sokom. Začinite solju i paprom po ukusu.
- Možete ostaviti u hladnjaku da se marinira nekoliko sati i poslužiti hladno kao predjelo ili glavno jelo.
|
Vrijeme pripreme:120minuta |