- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Jegulje na ribarski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jegulje na ribarski način.
Jegulje možemo pripremiti na više načina, poput prženja, pohanja, na brudet i sl. Ali ljubitelji jegulja će svakako uživati u ovom jelu, kojem poseban ukus daje aromatičan umak od rajčica.
Jegulje na ribarski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti jegulje na ribarski način. - jegulja, pelati rajčice, luk, češnjak, korijen celera, voćna rakija, crno vino, peršin (sjeckani), maslinovo ulje, sol i papar, U sjekač stavimo pelati rajčicu, dodamo sjeckani luk, korijen celera narezan na kockice, češnjak, začinimo solju i paprom, te izradimo umak. ; Jegulje očistimo, osušimo krpom i narežemo na komade dužine, po prilici, 8 centimetara. ; U ugrijanu tavu, na maslinovo ulje, dodamo jegulje i stalno miješajući pržimo sa svih strana 5 minuta.; Pržene jegulje izvadimo na toplo i posolimo. Na masnoću od prženja dodamo umak od rajčice, promiješamo i kuhamo dvije minute. ; Zatim ulijemo voćnu rakiju, crno vino, promiješamo i kuhamo 7-8 minuta. ; Potom vratimo jegulje, posipamo sjeckanim peršinom, promiješamo i kuhamo još 5 minuta. ; Gotove jegulje stavimo na tanjur, prelijemo umakom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jegulja, 500 g
- pelati rajčice, 250 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 3 režnja
- korijen celera, 100 g
- voćna rakija, 30 ml
- crno vino, 200 ml
- peršin, 1 žlica sjeckani
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U sjekač stavimo pelati rajčicu, dodamo sjeckani luk, korijen celera narezan na kockice, češnjak, začinimo solju i paprom, te izradimo umak.
- Jegulje očistimo, osušimo krpom i narežemo na komade dužine, po prilici, 8 centimetara.
- U ugrijanu tavu, na maslinovo ulje, dodamo jegulje i stalno miješajući pržimo sa svih strana 5 minuta.
- Pržene jegulje izvadimo na toplo i posolimo. Na masnoću od prženja dodamo umak od rajčice, promiješamo i kuhamo dvije minute.
- Zatim ulijemo voćnu rakiju, crno vino, promiješamo i kuhamo 7-8 minuta.
- Potom vratimo jegulje, posipamo sjeckanim peršinom, promiješamo i kuhamo još 5 minuta.
- Gotove jegulje stavimo na tanjur, prelijemo umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |