Jelenji medaljoni s njokima od sira u umaku od jabuka

 • 80 min
 • 6 porcije
 • Srednje kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Jelenji medaljoni s njokima od sira u umaku od jabuka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jelenje medaljone s njokima od sira u umaku od zelenih jabuka.

Ova gurmanska delicija savršen je nedjeljni ručak. Medaljoni su najfiniji dio jelenja mesa i neočekivano za divljač, izuzetno su meki. Mrkva i jabuka daju slatkasti okus jelu, a crno vino posebnu aromu.

Jelenji medaljoni s njokima od sira u umaku od jabuka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti jelenje medaljone s njokima od sira u umaku od zelenih jabuka. - meso jelena (hrbat iz paca), jabuke, kravlji sir, crno vino, rajčica, korijen celera, mrkva, luk, glatko brašno, jaje, Jelenji hrbat nakon 24 sata vadimo iz paca, sušimo, odvajamo file i kare od kosti i čistimo od žilica. Očišćene komade karea režemo poprečno da dobijemo medaljone. ; Kada razdvojimo meso od kosti, kosti oprezno nasiječemo i prepržimo ih na vrućem ulju. Da bi smo pojačali umak kostima ćemo dodati i žile koje smo očistili sa karea. ; Kada kosti dobiju boju dodamo već narezano korjenasto povrće: Korijen celera, mrku i luk. Pirjamo dok povrće ne opusti, a zatim sve zajedno zalijemo sa crvenim vinom. Pustimo da krčka na laganoj vatri sat vremena. ; Za to vrijeme priredit ćemo njoke od glatkog brašna, jaja i kravljeg sira. Smjesu ne solimo jer je kuhamo u slanoj vodi. Sastojke stavimo u jednu posudu i dobro promiješamo u kompaktnu masu. ; Dasku za tijesto posipamo sa malo brašna i na njega položimo smjesu za njoke i ručno razvaljamo dugačke valjuške, izrežemo na kratke dijelove te oblikujemo njoke jednakih veličina. ; Oblikovane njoke polagano stavljamo u kipuću posoljenu vodu da se kuhaju sve dok ne isplivaju na površinu. Vadimo ih ispiremo pod hladnom vodom i stavljamo na stranu da se ocijede. ; S vremena na vrijeme pripazimo na umak od kostiju da previše ne reducira (ne izgubi previše tekućine). ; Kada je umak gotov, iz njega vadimo kosti i dodajemo okoštene kriške jabuka. ; Kada jabuke omekšaju izmiksamo umak i začinimo sa soli i paprom. U umak dodajemo gotove njoke i sve lagano pod miješamo. ; Medaljone solimo sa obje strane i pržimo na vrućem ulju. U istoj tavici možemo prepržiti i nekoliko kriški svježih jabuka za dekoraciju. ; Poslužuje se: na tanjur položimo po tri medaljona u trokut, a umak sa njokima prelijemo preko medaljona.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Jelenji hrbat nakon 24 sata vadimo iz paca, sušimo, odvajamo file i kare od kosti i čistimo od žilica. Očišćene komade karea režemo poprečno da dobijemo medaljone.
 2. Kada razdvojimo meso od kosti, kosti oprezno nasiječemo i prepržimo ih na vrućem ulju. Da bi smo pojačali umak kostima ćemo dodati i žile koje smo očistili sa karea.
 3. Kada kosti dobiju boju dodamo već narezano korjenasto povrće: Korijen celera, mrku i luk. Pirjamo dok povrće ne opusti, a zatim sve zajedno zalijemo sa crvenim vinom. Pustimo da krčka na laganoj vatri sat vremena.
 4. Za to vrijeme priredit ćemo njoke od glatkog brašna, jaja i kravljeg sira. Smjesu ne solimo jer je kuhamo u slanoj vodi. Sastojke stavimo u jednu posudu i dobro promiješamo u kompaktnu masu.
 5. Dasku za tijesto posipamo sa malo brašna i na njega položimo smjesu za njoke i ručno razvaljamo dugačke valjuške, izrežemo na kratke dijelove te oblikujemo njoke jednakih veličina.
 6. Oblikovane njoke polagano stavljamo u kipuću posoljenu vodu da se kuhaju sve dok ne isplivaju na površinu. Vadimo ih ispiremo pod hladnom vodom i stavljamo na stranu da se ocijede.
 7. S vremena na vrijeme pripazimo na umak od kostiju da previše ne reducira (ne izgubi previše tekućine).
 8. Kada je umak gotov, iz njega vadimo kosti i dodajemo okoštene kriške jabuka.
 9. Kada jabuke omekšaju izmiksamo umak i začinimo sa soli i paprom. U umak dodajemo gotove njoke i sve lagano pod miješamo.
 10. Medaljone solimo sa obje strane i pržimo na vrućem ulju. U istoj tavici možemo prepržiti i nekoliko kriški svježih jabuka za dekoraciju.
 11. Poslužuje se: na tanjur položimo po tri medaljona u trokut, a umak sa njokima prelijemo preko medaljona.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: