Jetreno pečenje s limunom, jabukama i grožđem

 • 75 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Jetreno pečenje s limunom, jabukama i grožđem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jetreno pečenje s limunom, jabukama i grožđem.

Janjeća jetra ukusna su sama po sebi. Ako ih ispržimo na malo luka, posolimo i popaprimo te im dodamo pire krumpir, imat ćemo odličan ručak. Ali ako želite prirediti uistinu vrhunski gastronomski doživljaj, dajte si malo truda i pripremite jetreno pečenje s limunom, jabukama i grožđem!

Jetreno pečenje s limunom, jabukama i grožđem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti jetreno pečenje s limunom, jabukama i grožđem. - janjeća jetrica (u komadu), limun, jabuke (kisele), grožđe (bijelog), maslac, luk, krušne mrvice, sir ementaler (naribanog), bijelo vino, kiselo vrhnje, šećer, maslinovo ulje, sol i papar, Očistimo limun od kore i opne (filetiramo). Jetra osušimo, stavimo na dasku i nožićem napravimo rupice u koje stavljamo filete limuna. ; Na zagrijanu tavu stavimo malo maslinovog ulja i maslaca. Dodamo jetru i prepržimo je sa svih strana da kod pečenja u pećnici ne izgubi sokove. ; Dok se jetra prži narežemo jabuke na četvrtine i izvadimo koštice. Prepržena jetra preselimo u posudu za pečenje u pećnici, a na preostalu masnoću u tavi dodamo kosani luk i fete jabuka. Tek sada jetru začinimo solju i paprom. ; Luku i jabukama dodajemo grožđe, začinimo sa soli, paprom i malo šećera, promiješamo i sve zajedno dodamo u posudu uz jetra. ; Prelijemo sa još malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu na srednju razinu na 200 stupnjeva. ; 10 minuta prije kraja pečenja podlijevamo sa bijelim vinom, jetru posipamo sa pomiješanim sirom i krušnim mrvicama. Kada se sir zapeče vadimo jetru iz posude, dodajemo kiselo vrhnje, kratko promiješamo i serviramo uz narezana jetrica.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Očistimo limun od kore i opne (filetiramo). Jetra osušimo, stavimo na dasku i nožićem napravimo rupice u koje stavljamo filete limuna.
 2. Na zagrijanu tavu stavimo malo maslinovog ulja i maslaca. Dodamo jetru i prepržimo je sa svih strana da kod pečenja u pećnici ne izgubi sokove.
 3. Dok se jetra prži narežemo jabuke na četvrtine i izvadimo koštice. Prepržena jetra preselimo u posudu za pečenje u pećnici, a na preostalu masnoću u tavi dodamo kosani luk i fete jabuka. Tek sada jetru začinimo solju i paprom.
 4. Luku i jabukama dodajemo grožđe, začinimo sa soli, paprom i malo šećera, promiješamo i sve zajedno dodamo u posudu uz jetra.
 5. Prelijemo sa još malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu na srednju razinu na 200 stupnjeva.
 6. 10 minuta prije kraja pečenja podlijevamo sa bijelim vinom, jetru posipamo sa pomiješanim sirom i krušnim mrvicama. Kada se sir zapeče vadimo jetru iz posude, dodajemo kiselo vrhnje, kratko promiješamo i serviramo uz narezana jetrica.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 27
Rating: 4.59
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:75minuta

Najnovije zanimljivosti: