- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Jorkširski puding – U našem video receptu saznajte kako pripremiti jorkširski puding. – jaje, mlijeko (punomasnog), glatko brašno, ulje, sol, U kalupe za muffine ulijemo po žlicu ulja i kalup stavimo u pećnicu, zagrijanu na 220°C, da se ulje dobro ugrije. ; Za to vrijeme u visoku prikladnu posudu razbijemo jaja, ulijemo mlijeko i 50 ml vode, dodamo brašno, posolimo i štapnim mikserom izradimo jednolično glatko tijesto. ; Zatim izvadimo kalup s vrelim uljem i u svaki kalup ulijemo dobiveno tijesto do vrha. ; Potom kalup s tijestom stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 23 minute. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti kao prilog pečenom mesu s umakom.
; – Za razliku od pudinga na koje smo mi naučili, ovaj se razlikuje u tome što se radi od tijesta, peče u pećnici i poslužuje kao prilog raznim pečenjima i mesnim jelima s umakom. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Jorkširski puding – U našem video receptu saznajte kako pripremiti jorkširski puding. – jaje, mlijeko (punomasnog), glatko brašno, ulje, sol, U kalupe za muffine ulijemo po žlicu ulja i kalup stavimo u pećnicu, zagrijanu na 220°C, da se ulje dobro ugrije. ; Za to vrijeme u visoku prikladnu posudu razbijemo jaja, ulijemo mlijeko i 50 ml vode, dodamo brašno, posolimo i štapnim mikserom izradimo jednolično glatko tijesto. ; Zatim izvadimo kalup s vrelim uljem i u svaki kalup ulijemo dobiveno tijesto do vrha. ; Potom kalup s tijestom stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 23 minute. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti kao prilog pečenom mesu s umakom.
; -</div>
Jorkširski puding
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jorkširski puding.
Za razliku od pudinga na koje smo mi naučili, ovaj se razlikuje u tome što se radi od tijesta, peče u pećnici i poslužuje kao prilog raznim pečenjima i mesnim jelima s umakom. Dobar tek!
Jorkširski puding - U našem video receptu saznajte kako pripremiti jorkširski puding. - jaje, mlijeko (punomasnog), glatko brašno, ulje, sol, U kalupe za muffine ulijemo po žlicu ulja i kalup stavimo u pećnicu, zagrijanu na 220°C, da se ulje dobro ugrije. ; Za to vrijeme u visoku prikladnu posudu razbijemo jaja, ulijemo mlijeko i 50 ml vode, dodamo brašno, posolimo i štapnim mikserom izradimo jednolično glatko tijesto. ; Zatim izvadimo kalup s vrelim uljem i u svaki kalup ulijemo dobiveno tijesto do vrha. ; Potom kalup s tijestom stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 23 minute. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti kao prilog pečenom mesu s umakom.
; -
Upute po koracima:
- U kalupe za muffine ulijemo po žlicu ulja i kalup stavimo u pećnicu, zagrijanu na 220°C, da se ulje dobro ugrije.
- Za to vrijeme u visoku prikladnu posudu razbijemo jaja, ulijemo mlijeko i 50 ml vode, dodamo brašno, posolimo i štapnim mikserom izradimo jednolično glatko tijesto.
- Zatim izvadimo kalup s vrelim uljem i u svaki kalup ulijemo dobiveno tijesto do vrha.
- Potom kalup s tijestom stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 23 minute.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti kao prilog pečenom mesu s umakom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 50
Rating: 4.7
You: 2
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
jorksirski puding, jorksirski puding recept,
Jela koja su danas popularna:
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 49
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Stifado - gulaš s junetinom i ljutikom na grčki način
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
130 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
Buhtle s pekmezom od šljiva
Votes: 48
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
110 min
Almo Čatlak
Pikantna riba na tajlandski način
Votes: 23
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Odresci janjećeg buta s povrćem na mediteranski način
Votes: 46
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)