- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juha od bundeve s jabukama i kokosovim mlijekom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od bundeve s jabukama i kokosovim mlijekom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- hokkaido bundeva, 500 g ili muškatna
- jabuke, 3 komada
- đumbir, 1/2 žličice
- kokosovo mlijeko, 150 ml
- mesni temeljac, 200 ml
- kruh, 2 kriške
- muškatni oraščić, 1/2 žličice
- vrhnje za kuhanje, 100 ml
- maslac, 20 g
- bučino ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kriške kruha očistimo od kore, i narežemo na kockice veličine 1 cm. Zatim u ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo rastopljeni maslac, na njega dodamo narezani kruh i kratko popržimo sa svih strana.
- Nakon 2-3 minute popržene kockice kruha izvadimo na stranu.
- Sada narežemo i očistimo voće i povrće. Bundevi prvo odrežemo gornji i donji dio, zatim nožem lagano skinemo koru, bundevu rasječemo po pola, izvadimo joj koštice i narežemo ju na kockice. Jabuke također ogulimo, očistimo i narežemo na kockice, a zatim naribamo oguljeni đumbir.
- Sada lonac stavimo iznad vatre, u njega ulijemo malo ulja, a na ulje dodamo bundevu, jabuku i naribani đumbir.
- Zatim u lonac ulijemo povrtnu juhu, dodamo muškatni oraščić, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 15-ak minuta kuhanja u lonac ulijemo kokosovo mlijeko i vrhnje za kuhanje, lagano izmiješamo i pričekamo da zavri.
- Na kraju sastojke posolimo i izradimo štapnim mikserom.
- Juha je gotova i možemo ju poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |