- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Juha od graška
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od graška.
Glasnici proljeća u prirodi su visibabe i jaglaci, a u kuhinji je naša juha od graška. Pogledajte pripremu jednostavne i ukusne proljetne juhe.
Juha od graška - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od graška. - grašak (iz konzerve), maslac, luk, češnjak, curry (praha), povrtna juha iz kocke, mileram, sol, bijeli papar, U loncu rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk i češnjak, posolimo i pirjamo na laganoj vatri dok luk ne omekša. ; Zatim dodamo curry prah, prstohvat bijelog papra, grašak, ulijemo povrtni temeljac i kada zavrije kuhamo na laganoj vatri pet minuta, te sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom (po potrebi procijedimo). ; Pred kraj umiješamo mileram, ostavimo da još jednom zavrije i ugasimo vatru. ; Poslužimo u duboke tanjure ili zdjelice i ukrasimo žlicom tučenog vrhnja.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- grašak, 350 g iz konzerve
- maslac, 20 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 režnja
- curry, 1 žličica praha
- povrtna juha iz kocke, 800 ml
- mileram, 100 g
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U loncu rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk i češnjak, posolimo i pirjamo na laganoj vatri dok luk ne omekša.
- Zatim dodamo curry prah, prstohvat bijelog papra, grašak, ulijemo povrtni temeljac i kada zavrije kuhamo na laganoj vatri pet minuta, te sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom (po potrebi procijedimo).
- Pred kraj umiješamo mileram, ostavimo da još jednom zavrije i ugasimo vatru.
- Poslužimo u duboke tanjure ili zdjelice i ukrasimo žlicom tučenog vrhnja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |