- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Juha od hokkaido bundeve
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od hokkaido bundeve.
Kad zapušu jesenski vjetrovi i hladnoća se pomalo počne zavlačiti u kosti, najbolji način na koji je možemo istjerati je upravo pomoću tople juhice! Ova juha učinit će to bolje nego najbolje centralno grijanje na svijetu!
Juha od hokkaido bundeve - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od hokkaido bundeve. - hokkaido bundeva (svježe), luk, mlijeko, muškatni oraščić, mileram, sjemenke bundeve (prženih), sol, Bundevu hokkaido operemo, očistimo od sjemenki i kore, a meso narežemo na kocke veličine 2 cm. ; Zatim u lonac stavimo narezanu bundevu, dodamo glavicu luka, koju malo zarežemo tako da lakše pusti sokove, a da se ne raspadne, malo muškatnog oraščića, posolimo, ulijemo mlijeko i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 15-ak minuta. ; Potom ugasimo vatru, izvadimo glavicu luka, te štapnim mikserom dobro izmiksamo sastojke i umiješamo mileram pazeći da ne ostanu grudice. ; Gotovu krem juhu ulijemo u tanjure ili zdjelice, po želji ukrasimo žlicom tučenog vrhnja, posipamo očišćenim sjemenkama bundeve i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- hokkaido bundeva, 500 kg svježe
- luk, 1 glavica
- mlijeko, 600 ml
- muškatni oraščić, 1/4 žličice
- mileram, 200 ml
- sjemenke bundeve, 10 g prženih
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Bundevu hokkaido operemo, očistimo od sjemenki i kore, a meso narežemo na kocke veličine 2 cm.
- Zatim u lonac stavimo narezanu bundevu, dodamo glavicu luka, koju malo zarežemo tako da lakše pusti sokove, a da se ne raspadne, malo muškatnog oraščića, posolimo, ulijemo mlijeko i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 15-ak minuta.
- Potom ugasimo vatru, izvadimo glavicu luka, te štapnim mikserom dobro izmiksamo sastojke i umiješamo mileram pazeći da ne ostanu grudice.
- Gotovu krem juhu ulijemo u tanjure ili zdjelice, po želji ukrasimo žlicom tučenog vrhnja, posipamo očišćenim sjemenkama bundeve i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |