- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Juha od hokkaido bundeve – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od hokkaido bundeve. – hokkaido bundeva (svježe), luk, mlijeko, muškatni oraščić, mileram, sjemenke bundeve (prženih), sol, Bundevu hokkaido operemo, očistimo od sjemenki i kore, a meso narežemo na kocke veličine 2 cm. ; Zatim u lonac stavimo narezanu bundevu, dodamo glavicu luka, koju malo zarežemo tako da lakše pusti sokove, a da se ne raspadne, malo muškatnog oraščića, posolimo, ulijemo mlijeko i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 15-ak minuta. ; Potom ugasimo vatru, izvadimo glavicu luka, te štapnim mikserom dobro izmiksamo sastojke i umiješamo mileram pazeći da ne ostanu grudice. ; Gotovu krem juhu ulijemo u tanjure ili zdjelice, po želji ukrasimo žlicom tučenog vrhnja, posipamo očišćenim sjemenkama bundeve i poslužimo.; – Kad zapušu jesenski vjetrovi i hladnoća se pomalo počne zavlačiti u kosti, najbolji način na koji je možemo istjerati je upravo pomoću tople juhice! Ova juha učinit će to bolje nego najbolje centralno grijanje na svijetu!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Juha od hokkaido bundeve – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od hokkaido bundeve. – hokkaido bundeva (svježe), luk, mlijeko, muškatni oraščić, mileram, sjemenke bundeve (prženih), sol, Bundevu hokkaido operemo, očistimo od sjemenki i kore, a meso narežemo na kocke veličine 2 cm. ; Zatim u lonac stavimo narezanu bundevu, dodamo glavicu luka, koju malo zarežemo tako da lakše pusti sokove, a da se ne raspadne, malo muškatnog oraščića, posolimo, ulijemo mlijeko i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 15-ak minuta. ; Potom ugasimo vatru, izvadimo glavicu luka, te štapnim mikserom dobro izmiksamo sastojke i umiješamo mileram pazeći da ne ostanu grudice. ; Gotovu krem juhu ulijemo u tanjure ili zdjelice, po želji ukrasimo žlicom tučenog vrhnja, posipamo očišćenim sjemenkama bundeve i poslužimo.; -</div>
Juha od hokkaido bundeve
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od hokkaido bundeve.
Kad zapušu jesenski vjetrovi i hladnoća se pomalo počne zavlačiti u kosti, najbolji način na koji je možemo istjerati je upravo pomoću tople juhice! Ova juha učinit će to bolje nego najbolje centralno grijanje na svijetu!
Juha od hokkaido bundeve - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od hokkaido bundeve. - hokkaido bundeva (svježe), luk, mlijeko, muškatni oraščić, mileram, sjemenke bundeve (prženih), sol, Bundevu hokkaido operemo, očistimo od sjemenki i kore, a meso narežemo na kocke veličine 2 cm. ; Zatim u lonac stavimo narezanu bundevu, dodamo glavicu luka, koju malo zarežemo tako da lakše pusti sokove, a da se ne raspadne, malo muškatnog oraščića, posolimo, ulijemo mlijeko i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 15-ak minuta. ; Potom ugasimo vatru, izvadimo glavicu luka, te štapnim mikserom dobro izmiksamo sastojke i umiješamo mileram pazeći da ne ostanu grudice. ; Gotovu krem juhu ulijemo u tanjure ili zdjelice, po želji ukrasimo žlicom tučenog vrhnja, posipamo očišćenim sjemenkama bundeve i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Bundevu hokkaido operemo, očistimo od sjemenki i kore, a meso narežemo na kocke veličine 2 cm.
- Zatim u lonac stavimo narezanu bundevu, dodamo glavicu luka, koju malo zarežemo tako da lakše pusti sokove, a da se ne raspadne, malo muškatnog oraščića, posolimo, ulijemo mlijeko i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 15-ak minuta.
- Potom ugasimo vatru, izvadimo glavicu luka, te štapnim mikserom dobro izmiksamo sastojke i umiješamo mileram pazeći da ne ostanu grudice.
- Gotovu krem juhu ulijemo u tanjure ili zdjelice, po želji ukrasimo žlicom tučenog vrhnja, posipamo očišćenim sjemenkama bundeve i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 30
Rating: 4.57
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
juha od bundeve, juha od hokaido tikve, hokaido bundeva,
Jela koja su danas popularna:
Hrskava piletina s mladim lukom i umakom od limuna
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Riba kokot kuhana na pari
Votes: 26
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Piletina s 40 režnja češnjaka i prepečenim kruhom
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Čokoladni kup s bananama
Votes: 29
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Slatke šparoge u pivskom tijestu s kremom od jagoda
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Ramstek s grila s pikantnim umakom od rajčice
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Salata od pečene cikle i feta sira
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Kajgana s povrćem
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Jogurt tava s kobasicama
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Lazagnette sa šunkom i umakom pesto genovese
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Teleći odrezak u povrtnoj košuljici
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Carpaccio od juneće pisanice
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)