Juha od ječma s kestenima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od ječma s kestenima. – ječmena kaša, kesten (pečenih, očišćenih), luk, celerova stabljika, mrkva, hrenovka, lovorov list, povrtni temeljac, mlijeko, maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Ječam prelijemo vodom i ostavimo ga da se namače 2-3 sata. ; Hrenovke narežemo na kolutiće, stabljiku celera na kockice, mrkvu na ploškice, a luk nasjeckamo. ; U ugrijanom loncu rastopimo maslac, dodamo narezanu mrkvu, stabljiku celera i sjeckani luk, posolimo, promiješamo te pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute dodamo ocijeđeni ječam, listove lovora, kestene, ulijemo juhu, posolimo, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta. ; Zatim ulijemo mlijeko, dodamo narezane krenovke, promiješamo i kad zavri kuhamo još 2-3 minute. ; Juha je gotova i možemo ju poslužiti.
; – Pri kupnji kestena trebate paziti da su plodovi veći, sjajni, bez rupica na ljusci i možete ih čuvati na hladnom mjestu do dva tjedna. Pa kad ste ih već i kupili, možete od njih prirpemiti kesten pire, možete ih ispeći ili ih možete pripremiti s ječmom, poput nas.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Juha od ječma s kestenima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od ječma s kestenima. – ječmena kaša, kesten (pečenih, očišćenih), luk, celerova stabljika, mrkva, hrenovke, lovorov list, povrtni temeljac, mlijeko, maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Ječam prelijemo vodom i ostavimo ga da se namače 2-3 sata. ; Hrenovke narežemo na kolutiće, stabljiku celera na kockice, mrkvu na ploškice, a luk nasjeckamo. ; U ugrijanom loncu rastopimo maslac, dodamo narezanu mrkvu, stabljiku celera i sjeckani luk, posolimo, promiješamo te pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute dodamo ocijeđeni ječam, listove lovora, kestene, ulijemo juhu, posolimo, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta. ; Zatim ulijemo mlijeko, dodamo narezane krenovke, promiješamo i kad zavri kuhamo još 2-3 minute. ; Juha je gotova i možemo ju poslužiti.
; -</div>
Juha od ječma s kestenima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od ječma s kestenima.
Pri kupnji kestena trebate paziti da su plodovi veći, sjajni, bez rupica na ljusci i možete ih čuvati na hladnom mjestu do dva tjedna. Pa kad ste ih već i kupili, možete od njih prirpemiti kesten pire, možete ih ispeći ili ih možete pripremiti s ječmom, poput nas.
Juha od ječma s kestenima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od ječma s kestenima. - ječmena kaša, kesten (pečenih, očišćenih), luk, celerova stabljika, mrkva, hrenovke, lovorov list, povrtni temeljac, mlijeko, maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Ječam prelijemo vodom i ostavimo ga da se namače 2-3 sata. ; Hrenovke narežemo na kolutiće, stabljiku celera na kockice, mrkvu na ploškice, a luk nasjeckamo. ; U ugrijanom loncu rastopimo maslac, dodamo narezanu mrkvu, stabljiku celera i sjeckani luk, posolimo, promiješamo te pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute dodamo ocijeđeni ječam, listove lovora, kestene, ulijemo juhu, posolimo, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta. ; Zatim ulijemo mlijeko, dodamo narezane krenovke, promiješamo i kad zavri kuhamo još 2-3 minute. ; Juha je gotova i možemo ju poslužiti.
; -