- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Juha od jogurta s dimljenim lososom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od jogurta s dimljenim lososom.
Ako Vam juha od jogurta djeluje pomalo egzotično u isto vrijeme i jeste i niste u pravu – u njoj ćete naime naići na mnoge poznate stare okuse, ali stopljene na jedan sasvim novi način. Zašto bi kuhanje bilo stereotipno? Udahnite mu novu dimenziju.
Juha od jogurta s dimljenim lososom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od jogurta s dimljenim lososom. - dimljeni losos, luk, krumpir, povrtni temeljac (iz kocke), mlijeko, jogurt, kopar, mljevena crvena paprika, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Jedan krumpir stavimo na stranu, a preostale ogulimo i naribamo. ; U lonac stavimo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo naribani krumpir i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri miješajući 5-6 minuta. ; Potom u lonac ulijemo povrtnu juhu i mlijeko, začinimo solju i paprom, dobro izmiješamo i kada zavri sve zajedno kuhamo na laganoj vatri 30-ak minuta. ; Za to vrijeme krumpir koji smo stavili na stranu ogulimo, narežemo na tanke ploške, te stavimo pržiti u tavu na žlicu ugrijanog maslinovog ulja, dok ne postane hrskav. ; Kada je juha s krumpirom kuhana, izmiksamo je štapnim mikserom. Zatim pjenjačom umiješamo jogurt, ručno natrgamo i dodamo komadiće dimljenog lososa, dodamo sjeckani kopar i sve zajedno izmiješamo. ; Gotovu juhu poslužimo u tanjure, preko nje stavimo po dvije tri tanke ploške prženog krumpira i posipamo s malo mrvljene crvene paprike.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- dimljeni losos, 150 g
- luk, 1 glavica
- krumpir, 600 g
- povrtni temeljac, 600 ml iz kocke
- mlijeko, 600 ml
- jogurt, 100 ml
- kopar, 1 grančica
- mljevena crvena paprika, 1/4 žličice
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Jedan krumpir stavimo na stranu, a preostale ogulimo i naribamo.
- U lonac stavimo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo naribani krumpir i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri miješajući 5-6 minuta.
- Potom u lonac ulijemo povrtnu juhu i mlijeko, začinimo solju i paprom, dobro izmiješamo i kada zavri sve zajedno kuhamo na laganoj vatri 30-ak minuta.
- Za to vrijeme krumpir koji smo stavili na stranu ogulimo, narežemo na tanke ploške, te stavimo pržiti u tavu na žlicu ugrijanog maslinovog ulja, dok ne postane hrskav.
- Kada je juha s krumpirom kuhana, izmiksamo je štapnim mikserom. Zatim pjenjačom umiješamo jogurt, ručno natrgamo i dodamo komadiće dimljenog lososa, dodamo sjeckani kopar i sve zajedno izmiješamo.
- Gotovu juhu poslužimo u tanjure, preko nje stavimo po dvije tri tanke ploške prženog krumpira i posipamo s malo mrvljene crvene paprike.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |