- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juha od kestena i poriluka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od kestena i poriluka. – kesten (očišćenih, pečenih), kokošji temeljac, vrhnje za kuhanje, maslac, poriluk, bijelo vino (suhog), med, muškatni oraščić, sol, bijeli papar, Poriluk ošistimo, operemo i narežemo na trakice. ; U tavu, na ugrijani maslac, dodamo narezani poriluk, kestene, začinimo solju i pržimo na laganoj vatri dok povrće ne omekša. ; Nakon dvije, tri minute prženja začinimo muškatnim oraščićem, dodamo med, ulijemo bijelo vino, promiješamo i kuhamo dok vino napola ne ispari. ; Zatim omekšale kestene izgnječimo kuhačom, ulijemo juhu i kuhamo dalje. ; Nakon 5-6 minuta kuhanja, štapnim mikserom izmiksamo sastojke, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i ostavimo da zavri. ; Gotovu juhu stavimo u duboke tanjure, začinimo bijelim paprom, ukrasimo žlicom kiselog vrhnja, i sjeckanim peršinom te poslužimo.; – Fina krepka juhica od pečenih kestena i poriluka je kao stvorena za ove prohladne i kišovite jesenske dane.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Juha od kestena i poriluka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od kestena i poriluka. – kesten (očišćenih, pečenih), kokošji temeljac, vrhnje za kuhanje, maslac, poriluk, bijelo vino (suhog), med, muškatni oraščić, sol, bijeli papar, Poriluk ošistimo, operemo i narežemo na trakice. ; U tavu, na ugrijani maslac, dodamo narezani poriluk, kestene, začinimo solju i pržimo na laganoj vatri dok povrće ne omekša. ; Nakon dvije, tri minute prženja začinimo muškatnim oraščićem, dodamo med, ulijemo bijelo vino, promiješamo i kuhamo dok vino napola ne ispari. ; Zatim omekšale kestene izgnječimo kuhačom, ulijemo juhu i kuhamo dalje. ; Nakon 5-6 minuta kuhanja, štapnim mikserom izmiksamo sastojke, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i ostavimo da zavri. ; Gotovu juhu stavimo u duboke tanjure, začinimo bijelim paprom, ukrasimo žlicom kiselog vrhnja, i sjeckanim peršinom te poslužimo.; -</div>
Juha od kestena i poriluka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od kestena i poriluka.
Fina krepka juhica od pečenih kestena i poriluka je kao stvorena za ove prohladne i kišovite jesenske dane.
Juha od kestena i poriluka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od kestena i poriluka. - kesten (očišćenih, pečenih), kokošji temeljac, vrhnje za kuhanje, maslac, poriluk, bijelo vino (suhog), med, muškatni oraščić, sol, bijeli papar, Poriluk ošistimo, operemo i narežemo na trakice. ; U tavu, na ugrijani maslac, dodamo narezani poriluk, kestene, začinimo solju i pržimo na laganoj vatri dok povrće ne omekša. ; Nakon dvije, tri minute prženja začinimo muškatnim oraščićem, dodamo med, ulijemo bijelo vino, promiješamo i kuhamo dok vino napola ne ispari. ; Zatim omekšale kestene izgnječimo kuhačom, ulijemo juhu i kuhamo dalje. ; Nakon 5-6 minuta kuhanja, štapnim mikserom izmiksamo sastojke, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i ostavimo da zavri. ; Gotovu juhu stavimo u duboke tanjure, začinimo bijelim paprom, ukrasimo žlicom kiselog vrhnja, i sjeckanim peršinom te poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Poriluk ošistimo, operemo i narežemo na trakice.
- U tavu, na ugrijani maslac, dodamo narezani poriluk, kestene, začinimo solju i pržimo na laganoj vatri dok povrće ne omekša.
- Nakon dvije, tri minute prženja začinimo muškatnim oraščićem, dodamo med, ulijemo bijelo vino, promiješamo i kuhamo dok vino napola ne ispari.
- Zatim omekšale kestene izgnječimo kuhačom, ulijemo juhu i kuhamo dalje.
- Nakon 5-6 minuta kuhanja, štapnim mikserom izmiksamo sastojke, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i ostavimo da zavri.
- Gotovu juhu stavimo u duboke tanjure, začinimo bijelim paprom, ukrasimo žlicom kiselog vrhnja, i sjeckanim peršinom te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 53
Rating: 4.66
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:35minuta |
|