- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juha od kiselog kupusa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od kiselog kupusa.
Kiseli kupus nije rezerviran samo za pratnju suhomesnatim proizvodima i kobasicama – od njega se može pripremiti vrlo ukusna juha koja će Vam pomoći pri čuvanju imuniteta! Nema bolje prevencije od tanjura ovakve juhice...
Juha od kiselog kupusa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od kiselog kupusa. - kiseli kupus, svinjska mast, luk, klekove bobe, kim, lovorov list, mesni temeljac (iz kocke), krumpir, hamburger, mileram, kruh (integralnog (prženih kockica)), peršin, sol i papar, U loncu ugrijemo svinjsku mast, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. ; Zatim dodamo kiseli kupus narezan na trakice dužine 3-4 centimetra, te ga pomalo miješajući pirjamo dok se dobro ne ugrije. ; Potom dodamo klekove bobe, kim, lovorov list, ulijemo mesni temeljac, izmiješamo sastojke i na laganoj vatri kuhamo dalje. ; Nakon 40 minuta kuhanja iz lonca izvadimo lovorov list i klekove bobe, a u lonac naribamo krumpir, dodamo na trakice narezan hamburger, bijeli papar, sve zajedno dobro izmiješamo i na laganoj vatri kuhamo još 15-ak minuta. ; Gotovu juhu ulijemo u tanjure ili prikladne zdjelice, u sredinu stavimo po žličicu milerama ili kiselog vrhnja, dodamo pržene kockice integralnog kruha, ukrasimo s malo peršina i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kiseli kupus, 300 g
- svinjska mast, 50 g
- luk, 1 glavica
- klekove bobe, 4-5
- kim, 1/4 žličice
- lovorov list, 1
- mesni temeljac, 1 l iz kocke
- krumpir, 100 g
- hamburger, 100 g
- mileram, 100 g
- kruh, 100 g integralnog (prženih kockica)
- peršin, 1 grančica
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U loncu ugrijemo svinjsku mast, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša.
- Zatim dodamo kiseli kupus narezan na trakice dužine 3-4 centimetra, te ga pomalo miješajući pirjamo dok se dobro ne ugrije.
- Potom dodamo klekove bobe, kim, lovorov list, ulijemo mesni temeljac, izmiješamo sastojke i na laganoj vatri kuhamo dalje.
- Nakon 40 minuta kuhanja iz lonca izvadimo lovorov list i klekove bobe, a u lonac naribamo krumpir, dodamo na trakice narezan hamburger, bijeli papar, sve zajedno dobro izmiješamo i na laganoj vatri kuhamo još 15-ak minuta.
- Gotovu juhu ulijemo u tanjure ili prikladne zdjelice, u sredinu stavimo po žličicu milerama ili kiselog vrhnja, dodamo pržene kockice integralnog kruha, ukrasimo s malo peršina i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |