- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Juha od kiselog kupusa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od kiselog kupusa.
Osvježavajuća krem juha od kiselog kupusa je pravo iznenađenje među juhama, a ako ne vjerujete, pogledajte.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kiseli kupus, 300 g
- mrkva, 150 g
- korijen peršina, 100 g
- krem sir, 100 g svježeg
- luk, 1 glavica
- maslac, 40 g
- bijelo vino, 100 ml
- povrtni temeljac, 700 ml
- raženi kruh, 2 kriške
- orasi, 50 g
- med, 30 g
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Očišćenu mrkvu, korijen peršina, luk i orahe nasjeckamo, kiseli kupus ocijedimo, kriškama kruha odstranimo koru, a sredinu narežemo na kockice.
- U tavu, na polovicu ugrijanog maslaca, dodamo sjeckanu mrkvu, korijen peršina, luk, dvije trećine kiselog kupusa i povremeno miješajući pirjamo 5-6 minuta. Zatim ulijemo bijelo vino, povrtnu juhu i kuhamo 30-ak minuta.
- Za to vrijeme u tavi zagrijemo maslac, dodamo sjeckane orahe, kockice kruha i miješajući pržimo. Kada je kruh dobio boju, izvadimo ga na stranu zajedno s orasima.
- U istu tavu, na masnoću od prženja, dodamo preostali maslac i kupus, med i povremeno miješajući pirjamo 15-ak minuta.
- Gotovu juhu maknemo s vatre, sastojke izmiksamo štapnim mikserom, umiješamo svježi krem sir, popaprimo, promiješamo i stavimo je u tanjure.
- Preko juhe stavimo kupus pirjan s medom, ukrasimo s nekoliko kockica prženog kruha i oraha, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |