- Almo Čatlak
- 30 min
- 6 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Juha od kopriva
Saznajte kako pripremiti juhu od kopriva u našem video receptu.
PAŽNJA! Ova juha ima *izuzetno* lagan okus! Toliko lagan da bi ju neki ljudi mogli proglasiti i bezukusnom. No kako ne bi propustili svu ljekovitost kopriva, kod kuhanja možete dodati i jednu kocku proljetne juhe, okus će postati bitno intenzivniji. A oni koji vode najzdraviji život, ne samo što neće dodavati jušnu kocku, nego će vjerojatno i smanjiti količinu vrhnja.
Juha od kopriva - Saznajte kako pripremiti juhu od kopriva u našem video receptu. - koprive (mladih), češnjak, vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, sol i papar, Koprive operemo (upotrijebimo gumene rukavice), očistimo i otrgamo listove. ; Kipuću vodu posolimo i pokapamo sa par kapi maslinovog ulja. ; U vodu dodamo koprive, na listiće narezan češnjak i pustimo da kuha par minuta. ; Kada kopriva omekša izmiksamo je štapnim mikserom. Dodamo vrhnje za kuhanje i pustimo da još jednom provrije. ; Kod serviranja ukrasimo sa žlicom kiselog vrhnja i svježim paprom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- koprive, 500 g mladih
- češnjak, 2 režnja
- vrhnje za kuhanje, 4 dl
- kiselo vrhnje, 4 žlice
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Koprive operemo (upotrijebimo gumene rukavice), očistimo i otrgamo listove.
- Kipuću vodu posolimo i pokapamo sa par kapi maslinovog ulja.
- U vodu dodamo koprive, na listiće narezan češnjak i pustimo da kuha par minuta.
- Kada kopriva omekša izmiksamo je štapnim mikserom. Dodamo vrhnje za kuhanje i pustimo da još jednom provrije.
- Kod serviranja ukrasimo sa žlicom kiselog vrhnja i svježim paprom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |