- Almo Čatlak
- 60 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Juha od krumpira i poriluka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od krumpira i poriluka.
Kad Vam treba nešto da Vas ugrije i zasiti, a da u isto vrijeme ne optereti previše želudac, juhica je pravo rješenje. Ova jesenska varijanta s krumpirom i porilukom i najizbirljivijima će biti po volji, a svi će uz nju dobiti žlicu obroka spremljenog s ljubavlju.
Juha od krumpira i poriluka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od krumpira i poriluka. - krumpir, luk, mrkva, celerova stabljika, češnjak, peršin (sjeckani), poriluk, bosiljak (svježeg), povrtna juha iz kocke, kruh ((pržene kockice)), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, U loncu ugrijemo 4 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, naribanu mrkvu, sjeckani peršin, protisnuti češnjak, na kockice narezanu celerovu stabljiku, po želji začinimo solju, promiješamo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim u lonac dodamo očišćen i na trakice narezan poriluk i dalje sve zajedno pirjamo dok i poriluk ne omekša. ; Potom dodamo oguljen, opran i na kockice narezan krumpir, sjeckane listove bosiljka, začinimo solju i paprom, ulijemo povrtnu juhu i kada zavri na laganoj vatri kuhamo 30-ak minuta. ; Na kraju juhu izmiksamo štapnim mikserom dok ne postane kremasta. ; Gotovu juhu poslužimo u tanjure, pokapamo maslinovim uljem, ukrasimo prženim kockicama kruha i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krumpir, 3
- luk, 1 glavica
- mrkva, 1
- celerova stabljika, 1
- češnjak, 1 režanj
- peršin, 1 žlica sjeckani
- poriluk, 2
- bosiljak, 6 listova svježeg
- povrtna juha iz kocke, 700 ml
- kruh (pržene kockice)
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U loncu ugrijemo 4 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, naribanu mrkvu, sjeckani peršin, protisnuti češnjak, na kockice narezanu celerovu stabljiku, po želji začinimo solju, promiješamo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.
- Zatim u lonac dodamo očišćen i na trakice narezan poriluk i dalje sve zajedno pirjamo dok i poriluk ne omekša.
- Potom dodamo oguljen, opran i na kockice narezan krumpir, sjeckane listove bosiljka, začinimo solju i paprom, ulijemo povrtnu juhu i kada zavri na laganoj vatri kuhamo 30-ak minuta.
- Na kraju juhu izmiksamo štapnim mikserom dok ne postane kremasta.
- Gotovu juhu poslužimo u tanjure, pokapamo maslinovim uljem, ukrasimo prženim kockicama kruha i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |