- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Juha od krumpira s dimljenim lososom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od krumpira s lososom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- dimljeni losos, 100 g
- luk, 1 glavica
- krumpir, 600 g
- povrtna juha, 600 ml
- mlijeko, 600 ml
- jogurt, 100 ml
- chili s morskom soli
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Krumpir ogulimo i operemo, a jedan neoguljeni krumpir stavimo sa strane.
- U zagrijanu tavu ulijemo malo ulja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Za to vrijeme oguljeni krumpir naribamo na krupni ribež. Naribani krumpir stavimo preko luka i posolimo. Sve zajedno povremeno miješajući pržimo 5-6 minuta. Kad je krumpir malo omekšao dodamo povrtnu juhu, mlijeko, chili s morskom soli i kuhamo 20-tak minuta.
- Neoguljeni krumpir koji smo stavili sa strane narežemo na tanke ploške. U vruću grill tavu stavimo malo ulja i na njemu prepržimo krumpir s obje strane.
- Smjesu krumpira i luka izradimo sa štapnim mikserom u jednoličnu smjesu. U izrađenu kremastu juhu dodamo jogurt.
- U tanjure stavimo krem juhu od krumpira. U vruću juhu natrgamo listiće dimljenog lososa i stavimo ploškice preprženog krumpira. Juhu posipamo s malo svježeg vlasca.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |