- Almo Čatlak
- 55 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Juha od krumpira s kukuruzom i sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od krumpira s kukuruzom i sirom.
Fina i krepka juha koja će Vas i Vaše najmilije osvojiti okusom, ali i izgledom, je jelo koje morate znati pripremiti, a upute se nalaze u priloženom videu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krumpir, 250 g
- kukuruz, 350 g šećerca
- mlijeko, 300 ml
- sir gouda, 100 g naribanog
- vrhnje za kuhanje, 400 g
- maslac, 25 g
- luk, 1 glavica
- brašno, 80 g
- bijelo vino, 30 ml
- kruh, 3 kriške starog
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Krumpir ogulimo i narežemo na kockice, kriškama kruha odstranimo koru te i njih narežemo na kockice, a luk očistimo i nasjeckamo.
- U tavu, na malo zagrijanog maslinovog ulja, dodamo kockice kruha i pržimo ih sa svih strana do zlatno žute boje, te maknemo s vatre.
- U dubokoj tavi ili loncu rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo na laganoj vatri dok ne omekša.
- Zatim dodamo kockice krumpira, te ih pržimo jednu, dvije minute. Potom ulijemo bijelo vino i kratko kuhamo.
- Kada je vino napola isparilo, u lonac prosijemo brašno, posolimo, promiješamo, te dalje miješajući ulijevamo mlijeko, pazeći da ne ostanu grudice.
- Kada zavri ulijemo vrhnje za kuhanje, i uz stalno miješanje dodajemo naribani sir.
- Kada se sir rastopio smanjimo vatru, dodamo kukuruz i kuhamo još dvije, tri minute, povremeno miješajući.
- Gotovu juhu stavimo u tanjure, posipamo prženim kockicama kruha, ukrasimo peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:55minuta |