- Fina Malinić
- 75 min
- 6 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Ova fina i zdrava juha prepuna je povrća, te će vas izvrsno ugrijati tijekom hladnih zimskih dana.
Juha od leće
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti juhu od leće.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- luk, 1 komad (nasjeckani)
- maslinovo ulje, 1/4 šalice
- mrkva, 2 komada (nasjeckana)
- celer, 2 stabljike (nasjeckani)
- češnjak, 2 režnja (nasjeckani)
- sušeni origano, 1 žličica
- lovorov list, 1 komad
- bosiljak, 1 žličica (sušeni)
- pelati rajčice, 1 konzerva
- leća, 2 šalice
- voda, 8 šalica
- špinat, 1/2 šalice
- ocat, 2 žlice
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U velikom loncu za kuhanje na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje.
- Dodajte luk, mrkvu i celer, a zatim kuhajte dok luk ne omekša.
- Zatim dodajte češnjak, lovorov list, origano i bosiljak, te kuhajte još 2 minute.
- Umiješajte leću, a zatim dodajte vodu i rajčice. Kuhajte dok ne zavri i ostavite da krčka barem sat vremena.
- Kad je juha gotova dodajte špinat, a kada je špinat skuhan dodajte i ocat te po želji malo soli i papra.
- Servirajte s toplim kukuruznim kruhom.
|
Vrijeme pripreme:75minuta |