- Almo Čatlak
- 120 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juha od leće s hrenovkama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od leće s hrenovkama.
Jako hranjiva i ukusna juha s lećom i hrenovkama, koja Vam može objediniti i toplo predjelo, i juhu, ali i glavno jelo. Pogledajte zašto.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- leća, 300 g
- hrenovka, 300 g
- mrkva, 100 g
- korijen celera, 100 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 režnja
- povrtni temeljac, 1 l
- lovorov list, 2
- kadulja, 5-6 listića
- ružmarin, 1 grančica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Leću očistimo, stavimo u zdjelicu, prelijemo vodom i ostavimo da se natapa 60-ak minuta.
- Zatim očistimo povrće, mrkvu narežemo na ploškice, korijen celera na kockice, luk nasjeckamo, a hrenovke narežemo na kolutiće.
- U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, narezanu mrkvu i korijen celera, lovorov list, grančicu ružmarina, cijele režnjeve češnjaka, ulijemo polovicu povrtne juhe i kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 30-ak minuta kuhanja izvadimo lovorov list i ružmarin, dodamo listiće kadulje, ocijeđenu leću, ulijemo preostalu povrtnu juhu i kuhamo na srednje jakoj vatri 30-ak minuta.
- Pet minuta prije kraja kuhanja dodamo kolutiće hrenovki, juhu začinimo solju i paprom, te kuhamo dalje.
- Gotovu juhu stavimo u tanjure, dodamo još malo maslinovog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |