- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Juha od leće s rajčicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od leće s rajčicama. – pelati rajčice, leća (crvene), luk, celerova stabljika, povrtni temeljac, mješavina mediteranskih trava, kopar, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Luk i stabljiku celera nasjeckamo, a pelat rajčice malo usitnimo. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i stabljiku celera, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 5-6 minuta dodamo leću, promiješamo i pržimo 1 minutu kako bi leća upila dio masnoće. ; Zatim dodamo mediteranske začine, pelat rajčice, natrgamo grančicu kopra, ulijemo juhu, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta. ; Gotovu juhu začinimo solju i paprom, promiješamo, rasporedimo u tanjure, ukrasimo preostalim koprom i poslužimo.
; – Zdrava i lagana juha, lijepih boja i još boljeg okusa, zadovoljiti će okusne pupoljke i kod onih najizbirljivih, stoga ne gubite vrijeme.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Juha od leće s rajčicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od leće s rajčicama. – pelati rajčice, leća (crvene), luk, celerova stabljika, povrtni temeljac, mješavina mediteranskih trava, kopar, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Luk i stabljiku celera nasjeckamo, a pelat rajčice malo usitnimo. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i stabljiku celera, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 5-6 minuta dodamo leću, promiješamo i pržimo 1 minutu kako bi leća upila dio masnoće. ; Zatim dodamo mediteranske začine, pelat rajčice, natrgamo grančicu kopra, ulijemo juhu, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta. ; Gotovu juhu začinimo solju i paprom, promiješamo, rasporedimo u tanjure, ukrasimo preostalim koprom i poslužimo.
; -</div>
Juha od leće s rajčicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od leće s rajčicama.
Zdrava i lagana juha, lijepih boja i još boljeg okusa, zadovoljiti će okusne pupoljke i kod onih najizbirljivih, stoga ne gubite vrijeme.
Juha od leće s rajčicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od leće s rajčicama. - pelati rajčice, leća (crvene), luk, celerova stabljika, povrtni temeljac, mješavina mediteranskih trava, kopar, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Luk i stabljiku celera nasjeckamo, a pelat rajčice malo usitnimo. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i stabljiku celera, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 5-6 minuta dodamo leću, promiješamo i pržimo 1 minutu kako bi leća upila dio masnoće. ; Zatim dodamo mediteranske začine, pelat rajčice, natrgamo grančicu kopra, ulijemo juhu, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta. ; Gotovu juhu začinimo solju i paprom, promiješamo, rasporedimo u tanjure, ukrasimo preostalim koprom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Luk i stabljiku celera nasjeckamo, a pelat rajčice malo usitnimo.
- U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i stabljiku celera, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 5-6 minuta dodamo leću, promiješamo i pržimo 1 minutu kako bi leća upila dio masnoće.
- Zatim dodamo mediteranske začine, pelat rajčice, natrgamo grančicu kopra, ulijemo juhu, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
- Gotovu juhu začinimo solju i paprom, promiješamo, rasporedimo u tanjure, ukrasimo preostalim koprom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 47
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta |
|