- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Juha od lososa s lukom i slaninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od lososa s lukom i slaninom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela riba, 750 g
- luk, 1 glavica
- slanina, 100 g
- češnjak, 2 režnja
- poriluk, 1
- koncentrat rajčice, 20 g
- pelati rajčice, 4
- peršin, 1 žlica (sjeckani)
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U ugrijanu tavu ulijemo ulje, na njega stavimo sjeckani luk, dodamo narezani poriluk, posolimo ih i pržimo na laganoj vatri.
- Za to vrijeme narežemo slaninu na kockice i odmah dodamo u tavu s povrćem. Nakon 7-8 minuta preko povrća protisnemo režnjeve češnjaka, zatim dodamo koncentrat rajčice i stalno miješajući pričekamo da se koncentrat rastopi.
- Sastojke začinimo mediteranskom mješavinom začina, ulijemo vodu i još malo promiješamo. Nakon 10 minuta kuhanja u posudu dodamo nasjeckanu pelati rajčicu.
- Filete bijele ribe narežemo na kocke veličine zalogaja te dodamo u posudu s povrćem. Sastojke izmiješamo i na laganoj vatri kuhamo 30 minuta.
- Juhu poslužimo u duboke tanjure i ukrasimo s malo svježeg peršina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |