- Almo Čatlak
- 70 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juha od luka – Saznajte kako pripremiti juhu od luka u našem video receptu. – luk (ljubičastog), sir gouda, kruh, korijen celera, mrkva, majčina dušica, goveđi temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Povrće očistimo, zatim luk narežemo na kolutove, mrkvu prepolovimo po duljini, korijen celera narežemo na kriške, a sir naribamo. ; U lonac, na dvije, tri žlice maslinovog ulja, dodamo narezano povrće, začinimo majčinom dušicom i pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 15-ak minuta ulijemo goveđu juhu i kad zavri kuhamo još toliko. ; Zatim juhu premjestimo u vatrostalni lonac, po površini juhe rasporedimo kriške kruha, posipamo ih naribanim sirom i sve zajedno stavimo u pećnicu, zagrijanu na 200°C, pod gril, na 15-ak minuta. ; Juha je gotova i možemo ju poslužiti.; – Francuska juha od luka je jelo koje je poznato u cijelom svijetu, a ako Vas zanima kako se priprema zavirite u naš video.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Juha od luka – Saznajte kako pripremiti juhu od luka u našem video receptu. – luk (ljubičastog), sir gouda, kruh, korijen celera, mrkva, majčina dušica, goveđi temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Povrće očistimo, zatim luk narežemo na kolutove, mrkvu prepolovimo po duljini, korijen celera narežemo na kriške, a sir naribamo. ; U lonac, na dvije, tri žlice maslinovog ulja, dodamo narezano povrće, začinimo majčinom dušicom i pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 15-ak minuta ulijemo goveđu juhu i kad zavri kuhamo još toliko. ; Zatim juhu premjestimo u vatrostalni lonac, po površini juhe rasporedimo kriške kruha, posipamo ih naribanim sirom i sve zajedno stavimo u pećnicu, zagrijanu na 200°C, pod gril, na 15-ak minuta. ; Juha je gotova i možemo ju poslužiti.; -</div>
Juha od luka
Saznajte kako pripremiti juhu od luka u našem video receptu.
Francuska juha od luka je jelo koje je poznato u cijelom svijetu, a ako Vas zanima kako se priprema zavirite u naš video.
Juha od luka - Saznajte kako pripremiti juhu od luka u našem video receptu. - luk (ljubičastog), sir gouda, kruh, korijen celera, mrkva, majčina dušica, goveđi temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Povrće očistimo, zatim luk narežemo na kolutove, mrkvu prepolovimo po duljini, korijen celera narežemo na kriške, a sir naribamo. ; U lonac, na dvije, tri žlice maslinovog ulja, dodamo narezano povrće, začinimo majčinom dušicom i pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 15-ak minuta ulijemo goveđu juhu i kad zavri kuhamo još toliko. ; Zatim juhu premjestimo u vatrostalni lonac, po površini juhe rasporedimo kriške kruha, posipamo ih naribanim sirom i sve zajedno stavimo u pećnicu, zagrijanu na 200°C, pod gril, na 15-ak minuta. ; Juha je gotova i možemo ju poslužiti.; -
Upute po koracima:
- Povrće očistimo, zatim luk narežemo na kolutove, mrkvu prepolovimo po duljini, korijen celera narežemo na kriške, a sir naribamo.
- U lonac, na dvije, tri žlice maslinovog ulja, dodamo narezano povrće, začinimo majčinom dušicom i pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući.
- Nakon 15-ak minuta ulijemo goveđu juhu i kad zavri kuhamo još toliko.
- Zatim juhu premjestimo u vatrostalni lonac, po površini juhe rasporedimo kriške kruha, posipamo ih naribanim sirom i sve zajedno stavimo u pećnicu, zagrijanu na 200°C, pod gril, na 15-ak minuta.
- Juha je gotova i možemo ju poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 48
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:70minuta |
|