- Almo Čatlak
- 30 min
- 6-8 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juha od mladog boba s tjesteninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od mladog boba s tjesteninom.
Proljeće je (kao uostalom i sva godišnja doba) pravo vrijeme za laganu juhicu od koje će se Vaše zalihe energije napuniti do maksimuma. Ova blago pikantna juha igra na nepogrešivu kartu mladog boba – tko bi joj odolio?
Juha od mladog boba s tjesteninom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od mladog boba s tjesteninom. - bob (mladog), luk, češnjak, peperoncini, hamburger, sjeckana rajčica, povrtni temeljac (iz kocke), tjestenina ((orecchiette, farfaline, školjkice)), maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, U loncu ugrijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, izmrvljeni peperoncino, malo posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša. ; Zatim u lonac dodamo hamburger narezan na trakice i kratko ga pržimo. ; Potom u lonac dodamo ocijeđenu sjeckanu rajčicu, popaprimo, ulijemo povrtnu juhu i ostavimo da zavrije. ; Zatim u juhu dodamo tjesteninu, mladi bob, po potrebi još malo začinimo solju, te na srednje jakoj vatri skuhamo tjesteninu „al dente“. ; Gotovu juhu podijelimo u tanjure ili zdjelice, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bob, 300 g mladog
- luk, 1/2 glavice
- češnjak, 1-2 režnja
- peperoncini, 1-2 sušena
- hamburger, 30 g
- rajčica, 200 g sjeckana
- povrtni temeljac, 1 l iz kocke
- tjestenina, 200 g (orecchiette, farfaline, školjkice)
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U loncu ugrijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, izmrvljeni peperoncino, malo posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša.
- Zatim u lonac dodamo hamburger narezan na trakice i kratko ga pržimo.
- Potom u lonac dodamo ocijeđenu sjeckanu rajčicu, popaprimo, ulijemo povrtnu juhu i ostavimo da zavrije.
- Zatim u juhu dodamo tjesteninu, mladi bob, po potrebi još malo začinimo solju, te na srednje jakoj vatri skuhamo tjesteninu „al dente“.
- Gotovu juhu podijelimo u tanjure ili zdjelice, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |